Capitalul social subscris al celor 45 de companii de asigurari autorizate in Romania a atins 3,97 miliarde de lei (circa 937 mil. euro) la sfarsitul lui 2009, ceea ce reprezinta o crestere cu 37,9% comparativ cu anul precedent, conform datelor din raportul anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
In suma absoluta, capitalul social la nivelul industriei asigurarilor a sporit cu 1,09 miliarde de lei.

Infuziile de capital din 2009 au fost sustinute de aporturile aduse de actionarii unui numar de 19 societati de asigurari. Astfel actionarii au adus 550,31 milioane de lei la capiatlul social al celor 19 companii. La aceasta suma se adauga si cea de 507,6 milioane de lei rezultata din fuziunea dintre Asiban si Groupama (fosta BT Asigurari).

Totodata, suma finala include si aporturile la capitalul social al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) si Ergo Asigurari de Viata - 33,87 milioane de lei (vezi tabel).

Evolutia capitalului social subscris de asiguratori in perioada 2006-2009



Sursa tabel: Raportul CSA privind piata asigurarilor pe 2009

La finele anului trecut, din cele 45 de societati de asigurari autorizate, 11 detineau capital romanesc , din care 8 integral autohton si 34 erau controlate integral de actionari straini.

Din aceasta perspectiva, Franta este cel mai important investitor strain pe piata asigurarilor autohtona, cu o pondere de 31,73%, urmata de Austria – cu 24,39%, Olanda cu 15,03% si Marea Britanie cu 4,17%. In acelasi timp, capitalul romanesc are o pondere de 11,35% din total.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri