Casa de Economii si Consemnatiuni ( CEC), cea mai veche institutie bancara , a mai facut un pas important pe drumul transformarii in banca comerciala. Astfel, CEC va emite incepand cu 10 decembrie primele carduri sub sigla MasterCard si Visa, destinate atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Este vorba despre un card de debit Visa Electron, in lei, pentru personae fizice, cu card sub sigla MasterCard destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, si un al treilea card destinat corporatiilor, sub sigla Visa.

Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a afirmat ca obiectivul bancii este acela de a deveni "lideri pe piata cardurilor.

Principalele avantaje ale acestui tip de card

Cardurile CEC au cel putin trei avantaje competitive fata de cele emise de alte banci: toate cardurile vor avea optiunea de schimbare a codului PIN direct de catre utilizator, printr-o simpla operatiune efectuata la orice ATM CEC.
Al doilea avantaj este posibilitatea obtinerii unui extras de cont care contine ultimele sapte operatiuni efectuate, de la orice ATM al bancii. In fine, prin cardurile VISA emise de CEC, disponibilul din cont poate fi vizualizat si in retelele de ATM-uri ale altor banci, din tara sau din strainatate, care permit aceasta operatiune. Comisionul de retragere numerar din reteaua proprie este zero.

Urmatorul obiectiv: lansarea cardurilor de credit

Odata cu lansarea cardurilor, vor fi puse in functiune 136 de ATM-uri, dintre care 31 in Bucuresti si 1.000 de POS-uri aflate la ghiseele bancii, dintre care 71 au fost montate in agentiile din capitala si comunele limitrofe. Astfel, CEC detine in acest moment a doua retea de aparate pentru eliberare de numerar, din punct de vedere cantitativ, dupa BCR. Echipamentele sint de ultima generatie, cele mai moderne aflate in acest moment pe piata, investitia totala cifrindu-se la 11,7 milioane de lei noi (trei milioane de euro).

In cursul anului 2006, CEC isi va extinde reteaua de ATM-uri cu inca 25-350 de aparate, iar pana la sfarsitul primului semestru al anului viitor, se preconizeaza emiterea unui numar de peste 120.000 de carduri.
Urmatorul pas va fi lansarea cardurilor de credit, probabil in luna aprilie 2006, precum si a cardurilor prevazute cu microprocesor.
Activele CEC se ridica in prezent la aproximativ 1,43 miliarde de euro. Banca se apropie de finalizarea procesului de restructurare si afla in proces de privatizare, termenul final de depunere a ofertelor fiind amnat pentru luna ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri