In prezent, in Romania sunt emise circa 16,06 milioane de carduri (debit si credit), dar numai 11,83 milioane sunt active, conform datelor BNR de la finalul trimestrului I. Pe de alta parte, cardurile de masa contactless emise de cei 3 mari jucatori - Edenred, Sodexo si Cheque Dejeuner - si care nu sunt incluse in statisticile BNR au ajuns la 700.000 unitati, ceea ce ridica numarul total al cardurilor cu functie contactless la aproape 9 milioane.

Cotele de piata pe portofoliul contactless au fost calculate pe baza declaratiilor facute de managerii celor doua scheme de plati, prezenti recent la emisiunea Profesionistii in Banking.

Astfel, potrivit lui Cosmin Vladimirescu, general manager al MasterCard Romania, peste 60% din portofoliul de carduri (Maestro si MasterCard) este contactless si 70% din piata de acceptare a adoptat deja aceasta tehnologie. "Nu am vazut inca cifrele din trimestrul II, dar ma astept sa am niste surprize placute", a subliniat Vladimirescu intr-un interviu video care va fi publicat integral miercuri.