Ponderea platilor contactless in totalul tranzactiilor prin intermediul cardurilor Mastercard a ajuns in aceasta vara la 15%, dupa cresteri de cate 10 ori in ultimii ani, a declarat Cosmin Vladimirescu, country manager al companiei pentru Romania & Moldova, in cadrul conferintei "20 de ani de carduri in Romania", organizata de NoCash Capital Consult impreuna cu Mastercard si Visa.

"Avem cred ca al doilea sau al treilea an consecutiv o crestere de 10 ori, o multiplicare cu un factor de 10 a valorii si a numarului de plati contactless pe cardurile Mastercard si Maestro, astfel incat am ajuns acum in vara sa avem o pondere de 15% a platilor in mod contactless in totalul celor efectuate cu cardurile emise de noi", a afirmat seful Mastercard Romania.

Platile contactless au si un potential ridicat de a aduce la lumina economia subterana, sporind astfel semnificativ sumele colectate la bugetul statului, a spus Cosmin Vladimirescu.

"Este simplu in primul rand, este rapid sa platesti cu cardul si mai ales sa platesti contactless, dar ne-am dat seama ca promovand platile electronice avem potential urias de a asana economia subterana. (…) Si-au dat seama si autoritatile de asta: ca in lupta asta pentru fiscalizare platile electronice sunt cel mai bun aliat pe care il au", potrivit acestuia.

Cardurile pentru bonuri de masa, 10% din piata de profil

Piata cardurilor pentru tichete de masa electronice a depasit 200.000 de unitati, potrivit estimarilor Mastercard, care este partener exclusiv al celor trei emitenti de tichete de masa, Edenred, Sodexo si Up Romania. Doar 10% dintre beneficiarii de tichete de masa le primesc in prezent pe carduri.

Valoarea totala a tichetelor de masa s-a ridicat anul trecut la aproximativ 1 miliard de euro pentru 2 milioane de persoane care primesc astfel de beneficii.

"De altfel, reglementarea a dus si la migrarea tichetelor de masa dinspre hartie catre carduri prepaid. Am depasit acum 200.000 de unitati. Adica 200.000 de oameni din 2 milioane (care primesc tichete, n.r.), un business care cred ca anul trecut a fost undeva cam pe la 1 miliard de euro. Acum, in urma majorarii valorii tichetului de masa cred ca ajungem pe la 1,5 miliarde euro anul urmator”, a spus Cosmin Vladimirescu.

Ponderea platilor contactless in cea a tranzactiilor efectuate prin intermediul cardurilor de bonuri este chiar mai ridicata decat pe segmentul cardurilor bancare.

"Deja 10% dintre cei care primesc tichete de masa o fac prin intermediul cardurilor prepaid emise exclusiv sub brandul nostru. Sunt carduri prepaid contactless. Ponderea tranzactiilor contactless in portofoliul acesta este mult mai mare decat media pietei”, a declarat seful Mastercard.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri