Moneda nationala a pierdut avansul castigat in debutul sedintei, pe fondul deprecierii valutelor din regiune, astfel ca spre finalul sesiunii locale cotatiile oscilau intre 4,2245 - 4,2260 lei/euro, aproape de nivelul de la inchiderea de vineri, scrie Mediafax.
Primele transferuri au fost efectuate la 4,2220 - 4,2250 lei/euro, paritate cu 0,15 - 0,35 bani peste nivelul de la finalul sedintei de vineri, de 4,2255 - 4,2265 lei/euro.

Cursul de schimb a scazut in prima ora de tranzactionare, pana la un minim de 4,2180- 4 ,2200 lei/euro, aprecierea leului fiind in linie cu miscarea valutelor din regiune, sustinuta de revenirea inregistrata de bursele mature din Europa, potrivit dealerilor.

Dupa ora 11:00, insa, forintul a inceput sa se deprecieze, cu aproape 1%, iar aceasta miscare a influentat si evolutia celorlalte valute din regiune, care au inregistrat corectii mai usoare.

La jumatatea sesiunii, euro era tranzactionat la 4,2235 - 4,2250 lei, iar in partea a doua a sedintei cotatiile au inregistrat oscilatii usoare, de pana la 4,2260 lei/euro, intr-o piata cu volume reduse de tranzactionare.

Banca centrala a Ungariei a decis luni sa mentin rata dobanzii de politica monetara la 5,25% pentru a patra luna consecutiva, intrucat forintul ramane vulnerabil in cazul unor vanzari masive cauzate de o eventuala deteriorare a increderii investitorilor. Decizia a fost anticipata de analisti.

La finele sedintei locale, forintul afisa o corectie de circa 0,9% in fata euro.

Cursul de referinta anuntat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut la 4,2244 lei/euro, cu 0,6 bani sub rata anuntata vineri, de 4,2304 lei/euro.

Pe de alta parte, leul s-a depreciat luni in raport cu dolarul american, BNR anuntand un curs de referinta de 3,3298 lei/dolar. Rata este cu 0,7 bani peste paritatea calculata vineri, de 3,3228 lei/dolar.

Bancile comerciale au continuat sa practice dobanzi reduse pentru plasamentele cu scadenta la o zi, acestea variind luni intre 1,97% si 2,47%, foarte usor sub randamentele de vineri, de 2,03% - 2,53%. Potrivit dealerilor dobanzile ar urma sa revina pe crestere marti, cand incepe o noua perioada de constituirea a rezervelor minime obligatorii impuse de BNR.

Randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au avansat la 5,09% - 5,59%, dupa ce vineri au oscilat intre 4,79% si 5,29%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri