Asisguratorul Astra Asigurari intra pe piata de profil din Ungaria, dupa ce a primit autorizarea pentru deschiderea sucursalei sale din Budapesta.
Sucursala Astra Asigurari din Ungaria va subscrie pe segmentele de business pe care compania detine pozitii importante pe piata din Romania, adica property, Casco si RCA.

Noua sucursala va functiona in conformitate cu legislatia in materie de asigurari, in vigoare la momentul actual pe teritoriul Ungariei. Raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic, implementarea programelor de emitere electronica si tarifare vor fi sustinute de Astra Asigurari Romania.

Decizia de extindere pe piata din Ungaria face parte din planul strategic de dezvoltare pe care compania si l-a propus pentru anul 2010. „Au urmat apoi demersurile legale in vederea sustinerii si implementarii procesului de dezvoltare a retelei de vanzare. Decizia finala in aprobarea proiectului de extindere teritoriala a apartinut forurilor tutelare care supravegheaza activitatile de asigurare-reasigurare din Romania si Ungaria - CSA, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, si HSFA- Hungarian Financial Supervisory Authority, (autoritate ce reglementeaza activitatea bancara si cea de pe pietele de capital in Ungaria)”, se arata intr-un comunicat al companiei.

,,In urma unui studiu realizat pe piata de profil din Ungaria, am constatat ca aceasta prezinta multe similitudini cu cea din Romania. De aceea am decis sa ne extindem spre Vest si sa implementam know-how-ul romanesc, dublat de experienta pe care o avem in politica de instrumentare a dosarelor de dauna, pe piata din Ungaria. Aceasta experienta va fi foarte importanta in adoptarea strategiei de dezvoltare ulterioara a companiei.’’, a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

Vanzarea politelor de asigurare in Ungaria se va realiza atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea, a agentilor persoane fizice, dar si prin brokeri online, un canal de distributie de succes, foarte raspandit in Ungaria.

Sucursala din Ungaria va fi coordonata de Bela Torok. Acesta este absolvent al Facultatii de Construcții din Cluj si al unui program MBA urmat la Institutul Politehnic din Budapesta. Incepand din 1991, acesta a detinut pozitii de management ocupand functiile de Director de Sucursala si Director Zonal in cadrul Generali Providencia Ungaria. Din 2010 s-a alaturat echipei Astra Asigurari.

Piata din Ungaria prezinta unele avantaje, potrivit companiei, intre care se numara preturile si gradul de penetrare mari. Gradul de penetrare pe property este de 80% in Ungaria, fata de numai 20% in Romania. Frecventa daunelor pe segmentul auto este mai mica decat in Romania.

Piata asiguratorilor din Ungaria este reprezentata de un numar de 31 de companii de asigurari.

Jucatorii cei mai importanti in piata de asigurari din Ungaria sunt Allianz si Generali Providencia, urmate de Groupama, Aegon si ING.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri