Cativa angajati ai Ministerului de Finante au venit, sambata, la sediul institutiei, pentru a vorbi cu ministrul Gheorghe Ialomitianu care le-a promis ca isi vor lua banii luni, arata Mediafax.
"Ni s-a spus ca ne vom lua banii luni. Daca luni nu ne vom lua banii, vom decide ce vom face. Ne vom consulta cu ceilalti colegi si cu sefii nostri", au spus salariatii Ministerului de Finante.

La sediul Ministerului de Finante a venit si liderul Federatiei Publisind, Marian Emilian, care a spus ca nu a participat la negocierile din ultimele zile, nefiind invitat.

Marian Emilian a sustinut ca a venit sa vada care este pozitia Ministerului de Finante privind acordarea stimulentelor si ca luni se va decide in Publisind care va fi modul de actiune.

"Nu am semnat nimic", a spus liderul Publisind.

Liderul sindicatului Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a anuntat, sambata, ca nu va participa la intalnirea de la Ministerul de Finante, intrucat vineri seara si-a depus mandatul de lider de sindicat.

"Mi-am dat demisia de onoare, pentru ca nu a reusit sa manageriez bine protestul. Am oprit o actiune superba care mergea fosrte bine. O colega mi-a spus sa nu oprim protestul pentru ca astia nu se vor tine de cuvant, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la intalnirea de sambata", a spus Marica.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, sambata dimineata, ca toti colegii din tara fac o analiza pentru a decide daca vor veni la negoceri, in conditiile in care acestia doresc sa intre in actiuni de protest luni dimineata si ca i-a sunat pe Ialomitianu si pe Sorin Blejnar sa-i anunte de analiza.

Sebastian Oprescu, liderul SNFP, a declarat ca nu stia de intalnirea de sambata dimineata si ca a afflat din media.
"Ieri (vineri - n.r.) am declarat ca nu voi mai participa. Mi s-au parut colegii de la Finante de rea credinta cand am discutat problema stimulentelor. Azi (sambata - n.r.) insa vom face o analiza cu colegii din tara, deoarece ei vor sa intre in actiuni de protest de luni dimineata", a precizat Sorin Oprescu.

El a spus ca vineri, de mai multe ori s-a ajuns la un oarecare punct comun, dar atunci cand s-a ajuns la semnarea protocolului, acest lucru nu s-a facut.

"Suspectez ca nu vor sa ne dea acesti bani pentru ca nu sunt in trezorerii, ia ministrul trebuie sa faca dovada ca ei sunt", a mai spus Oprescu, el adaugand ca pana acum sindicatele nu au cerut ministrului sa se demonstreze existenta banilor.

Toate sindicatele din tara vor sa intre luni in protest daca ministrul Ialomitianu si premierul nu-si vor tine cuvantul.

Actiunile de protest vor fi o continuare a celor de vineri, iar acum vor fi justificate de "minciunile" care au fost spuse in ultimele zile, potrivit liderului sindical. "Este o actiune de protest suspendata. Cred ca daca atunci era suparare, acum, cu siguranta, va fi furie", a sustinut Oprescu.

Liderul sindical a adaugat ca analiza va fi terminata intr-o ora si jumatate.

"Sunam de jumatate de ora pe ministru si pe Sorin Blejnar sa le spunem ca suntem in sedinta dar nu vor sa raspunda", potrivit liderului de sindicat.

El a subliniat ca sindicatele merg pe solutia acordarii acestor stimulente pe criterii de eficienta, nu de performanta, in functie de fisa postului pentru fiecare in parte. "Este firesc ca unui judet ca Braila sau Tulcea sa-i dai un plan mare si poate sa nu-si indeplineasca indicatorii de performanta", a declarat liderul functionarilor publici.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu a venit la minister, unde la 9.30 ar trebui sa se reia negocierile cu sindicatele care vineri seara au fost blocate, liderul sindical Vasile Marica spunand ca ministrul nu mai vrea sa semneze actele pentru acordarea acestor drepturi.

La intrarea in sediul institutiei, Ialomitianu a spus ca sindicatele doresc sa se acorde stimulente pe criterii sociale.
Ulterior, la Ministerul de Finante a venit si seful ANAF, Sorin Blejnar.

"Nu va fi un nou protest pentru ca eu cred in maturitatea angajatilor. Nu cred ca va fi un protest. Aici, in institutie nu va fi niciun protest. Vor fi cazuri izolate, grupuri de interese ale sindicatelor sau ale grupurilor de interes care vor dori o eventuala destabilizare", a declarat Sorin Blejnar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri