Astra Asigurari, lider pe piata de asigurari din Romania, a deshis operational sucursala sa din Ungaria, cu sediul la Budapesta si care va opera sub numele de Astra Biztosito, a anuntat compania.
Pentru inceput, Astra Biztosito va subscrie pe segmentele de business pe care compania mare detine pozitii importante pe piata din Romania, adica: asigurari property, Casco si RCA. Noua sucursala va functiona in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul actual pe teritoriul Ungariei in materie de asigurari. Raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic, precum si implementarea programelor de emitere electronica si tarifare, avand in vedere ca in Romania, compania subscrie in proportie de 99,9% in sistem electronic, vor fi sustinute de Astra Asigurari Romania.

Decizia de extindere pe piata din Ungaria face parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru anul in curs. „Decizia finala in aprobarea proiectului de extindere teritoriala a apartinut forurilor competente care supravegheaza activitatile de asigurare-reasigurare din Romania si Ungaria - CSA, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, si HSFA - Hungarian Financial Supervisory Authority”, scrie in comunicatul companiei.

"Suntem compania care impune trendul pe piata de asigurari din Romania, mereu in dinamica si dezvoltare. Am optimizat procesul de emitere a politelor de asigurare, forta noastra de vanzare fiind dotata cu unul din cele mai performante sisteme mobile de subscriere electronica; am investit in inteligenta umana si in tehnologie de ultima ora. Deschidem centre de dauna moderne pentru servisarea optima a clientilor pe segmentul de daune si recrutam continuu forta de vanzare. Observand similitudinile pietei din Romania cu cea din Ungaria si avand deja experienta in politica de instrumentare a dosarelor de dauna pe piata din Ungaria, am decis sa implementam know-how-ul romanesc si aici", a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

Vanzarea politelor de asigurare marca Astra Asigurari in Ungaria se va realiza atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea si a celor online.

Sucursala Astra Biztosito din Ungaria va fi coordonata de domnul Bela Torok. Acesta este absolvent al Facultatii de Constructii din Cluj si al unui program MBA urmat la Institutul Politehnic din Budapesta. Incepand din 1991, Bela Torok a detinut importante pozitii de management ocupand functiile de Director de Sucursala si Director Zonal in cadrul Generali Providencia Ungaria. In anul 2010, acesta s-a alaturat echipei Astra Asigurari.

In 2010, Astra Asigurari este lider pe piata de asigurari din Romania, avand in portofoliu peste 60 de tipuri de produse de asigurare generale, de viata si de sanatate.

Compania Astra Asigurari a inregistrat in primele 6 luni ale lui 2010 un profit contabil net in valoare de peste 11 milioane de lei, in crestere cu 83% fata de S1/2009. Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie in primul semestru al anului 2010, se cifreaza la suma de peste 581 de milioane de lei, din care peste 574 de milioane de lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 41% fata de semestrul I 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri