Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi a declarat ca ministerul vrea sa continue programul "Prima Casa", in care bancile sa aiba un rol mai important, dar a adaugat ca nu stie inca daca va fi sub forma actuala sau va fi realizata o alta varianta a programului.
"Avand in vedere succesul programului Prima Casa vrem sa-l continuam si sa crestem gradul de implicare a bancilor. Bancile au trimis propuneri pe care am inceput sa le analizam si suntem de acord cu unele dintre ele. Pana in prezent au fost acordate 30.000 de garantii de stat pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa, in valoare de peste 1,25 miliarde de euro. Piata s-a consolidat, bancile s-au impartit, fiecare banca stie carui fel de clenti se adreseaza", a declarat Dragoi, conform Mediafax.

El a aratat de asemenea ca Ministerul de Finante vrea sa imparta din responsabilitatile care ii revin in ceea ce priveste acest program.

"Nu stiu daca va exista o Prima Casa 3 sau va fi o replica a Prima Casa 2", a aratat Dragoi, mentionand ca reprezentantii CIS au propus 20 de masuri in acest domeniu.

CIS a propus in acest sens alocarea de fonduri suplimentare de aproximativ un miliard de euro pentru programul "Prima Casa", precum si largirea bazei de solicitanti prin largirea criteriilor de eligibilitate, facand proiectul disponibil si celor care au deja o proprietate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri