Moneda nationala a recuperat o parte din deprecierea din prima parte a sedintei, pe o piata apatica, iar cotatiile au coborat sub nivelul de 4,31 lei/euro, in timp ce valutele din regiune au inregistrat corectii de pana la 1,2%.
In jurul orei 16:30, schimburile se operau la 4,3065 - 4,3080 lei/euro, aproape de paritatea de la inchiderea de vineri, de 4,3055 - 4,3075 lei/euro.
Desi piata a deschis la cotatii usor mai mici, de 4,3020 - 4,3050 lei/euro, primele transferuri a urcat paritatea la 4,3050 - 4,3070 lei/euro, anunta Mediafax.

In prima jumatate a sesiunii, cursul si-a mentinut tendinta ascendenta si a consemnat oscilatii peste nivelul de 4,31 lei/euro. In a doua parte a sedintei, interesul la tranzactionare si volumele au fost foarte reduse, iar paritatea a coborat sub 4,31 lei/euro, potrivit dealerilor.

Deprecierea leului din prima parte a sesiunii a avut la baza sentimentul regional negativ, indus de diminuarea ratingului de tara al Ungariei.

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a retrogradat cu doua trepte, de la "Baa1" la "Baa3", ratingul obligatiunilor guvernamentale in moneda straina si locala ale Ungariei, cu perspectiva negativa, din cauza ingrijorarilor legate de situatia bugetara si vulnerabilitatilor externe.

Astfel, forintul afisa o depreciere de 1,2%, la finalul sesiunii locale, in timp ce zlotul a consemnat o corectie de 1,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri