Institutiile financiare internationale nu ar mai credita Romania in cazul in care ar aparea noi problemele financiare, daca vor observa ca economia se dezvolta tot pe baza consumului, la fel cum s-a intamplat in trecut, considera Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
Romania a incheiat in mai 2009 un acord de asistenta financiara externa pe o durata de doi ani cu Fondul Monetar International, Comisia Europenea, Banca Mondiala si alte institutii interntionale, in valoare totala de aproape 20 de miliarde de euro.

“Ramanem in randul tarilor cu deficit extern rezonabil, dar mare si dupa experienta avuta nu cred ca ne va mai credita cineva daca se observa ca romanii se dezvolta tot pe pe consum”, a spus Mugur Isarescu in cadrul unui seminar organizat la Banca Nationala a Romaniei.

Guvernatorul BNR a atras atentia ca economia va creste, dar nu pe baza de consum.

“Sper ca nu sunteti mirati ca economia creste la nivelul productiei industriale si la exporturi, si nu la consumul pe credite”, a declarat Isarescu, adaugand ca bancile nu trebuie sa se supere.

Sfatul guvernatorului BNR este ca bancile comerciale sa isi actualizeze strategiile si planurile de afaceri si sa acorde o atentie sporita pentru creditarea sectorului IMM, pentru ca nu exista un viitor bun pentru creditarea populatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri