Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a fost de 543,4 milioane de lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 3% fata de 2009, potrivit societatii.
In acelasi timp, valoarea activelor financiare aflate in administrarea ING Asigurari de Viata a sporit cu 11,2%, pana la nivelul de 1,99 miliarde de lei, fata de anul precedent.

„Pentru industria de asigurari de viata, 2010 a fost anul stabilizarii dupa o perioada destul de agitata – un an in care, in pofida presiunilor induse de masurile macro si a atitudinii mai rezervate a consumatorilor, am remarcat si semnale imbucuratoare in privinta retentiei clientilor si resurselor alocate. Pentru ING, 2010 a insemnat o evolutie stabila in zona asigurarilor de viata si o dezvoltare semnificativa a activitatii de pensii facultative, activele nete ale fondurilor din Pilonul III inregistrand o crestere de 70% fata de 2009”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.

Ponderea contractelor de tip unit-linked in portofoliul total al companiei era de 56% la sfarsitul lui 2010, dupa ce, pe parcursul anului au fost incheiate cu 39% mai multe polite unit-linked decat in 2009.

„Lansarea produselor cu prima unica si protejarea capitalului net investit au generat o crestere semnificativa a resurselor mobilizate, prima bruta medie fiind mai mare cu 21% (pana la 1.515 de lei) in cazul contractelor incheiate in 2010 fata de 2009. In acelasi timp, nivelul mediu al sumei asigurate pentru portofoliul de asigurari noi din 2010 a ajuns la 44.112 de lei, cu 11% mai ridicat fata de nivelul din anul precedent.

De asemenea, compania a cunoscut o consolidare a evolutiei privind retentia clientilor, in contextul in care numarul de contracte rascumparate si reziliate in 2010 fiind cu 30% mai mic fata de 2009. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,06 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,08 comparativ cu nivelul minim cerut, se arata in comunicatul companiei.

Fondurile de pensii facultative, crestere de 70% a activelor nete

Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative administrate de ING - ING Activ si ING Optim - era de 148,07 milioane de lei la sfarsitul anului 2010, in crestere cu circa 70% fata de 2009.

Astfel, la finele lunii decembrie 2010, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45% (sursa: CSSPP).

La aceeasi data, cele doua fonduri din administrarea ING insumau 86.867 de participanti, in crestere cu peste 23% fata de sfarsitul anului 2009 (sursa: CSSPP). Randamentul anualizat de la lansare pana la 31 decembrie 2010 a fost de 10,95% pentru ING Activ si 12,3% pentru ING Optim, in timp ce randamentul mediu anualizat al tuturor fondurilor de pensii facultative din piata in acelasi interval a fost de 8,9%.

Profit brut de 46,47 milioane de lei

In anul 2010 ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 46,47 milioane de lei, comparativ cu 92,7 milioane de lei in 2009. Rezultatul este in concordanta cu obiectivele stabilite si a fost influentat de lansarea de noi produse, extinderea canalelor de distributie si de investitiile in dezvoltarea activitatii din Pilonul III, se arata in comunicatul companiei.

„In ceea ce priveste strategia ING Asigurari de Viata pentru 2011, principalele obiective pe care le vizam sunt mentinerea cotei actuale de piata si consolidarea pozitiei de lider”, a adaugat Cornelia Coman.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private si leasing prin ING Bank Romania, ING Lease, ING Asigurari de Viata si ING Pensii SAFPAP.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri