Microsoft a inaintat o plangere catre organismele de reglementare ale Uniunii Europene, sesizand Comisia asupra dominantei Google pe segmentul motoarelor de cautare in regiune si a blocarii accesului asupra anumitor servicii detinute de Google, scrie presa internationala.
Oficialii Microsoft sustin ca Google impiedica concurentii sa afiseze rezultate relevante care sa includa clipuri de pe YouTube (portal detinut de Google – n.r.). Totodata, compania producatoare de software subliniaza ca pe terminalele mobile cu sistem de operare Windows Phone 7 acelasi serviciu nu ruleaza perfect, tot din cauza Google.

Google trebuie sa faca fata unei presiuni in crestere din partea organismelor de reglementare de pe intreg Globul, mai multe companii majore unindu-se in actiuni impotriva companiei.

Google are o cota de piata de aproape 95% in Europa, pe segmentul motoarelor de cautare. In SUA, Microsoft si partenerul Yahoo detin circa 25% din piata, restul fiind acoperit tot de Google.

Actiunile Google se tranzactioneaza la 411 euro, in timp ce o actiune Microsoft la 18,15 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri