RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune pe piata locala, a castigat licitatia pentru sezoanele 2011-2014 pentru primul pachet de difuzare a meciurilor din Liga 1, campionatul intern de fotbal, cu 13,2 mil euro (fara TVA). Pe de alta parte, Romtelecom, principalul competitor al RCS&RDS, a cumparat pachetul al doilea cu 12,9 milioane de euro (fara TVA).

Pachetul numarul 8 a fost cumparat de catre Antena TV Group (Antena 1, GSP TV, Antena 2, Antena 3 si Euforia TV) cu 10,5 milioane de euro.

Pachetele 3,4,5,6,7 si 9 nu au fost cumparate. Pentru acestea s-ar mai putea organiza inca o licitatie sau meciurile din aceste pachete vor ramane nedifuzate.

Practic, exista foarte mari sanse ca din sezonul viitor, la televizor sa fie difuzate doar 3 meciuri pe etapa, fata de 9 cate sunt disputate saptamanal.

"Ne-ati tras-o de data asta. V-ati inteles intre voi", a declarat Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, care se astepta sa incaseze cel putin 100 de milioane de euro (fara TVA), dupa ce in 2008 a obtinut 85 de milioane de euro (fara TVA) pentru transmiterea meciurile dintre 2008 si 2011.

Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, a afirmat ca nu a licitat pentru mai multe pachete pentru ca distributia meciurilor in pachetele TV nu a fost atractiva.

Pe de alta parte, Ovidiu Ghiman, directorul executiv de strategie si comercial pe segmentul rezidential in cadrul Romtelecom, a declarat ca este surprins de faptul ca au fost cumparate doar trei pachete de meciuri, dar ca este multumit de achizitia facuta de Romtelecom.

El a adaugat ca nu stie inca daca va mai participa la o posibila viitoare licitatie pentru pachetele 3,4,5,6, 7 si 9.

Pretul de pornire a licitatiei pentru fiecare pachet, cu exceptia pachetelor 8 si 9, a fost de 12,9 milioane de euro (4.300.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA.

Pentru pachetele 8 si 9, pretul de pornire a licitatiei a fost pentru fiecare dintre ele, de 10,5 milioane de euro (3.500.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA.

Citeste si De ce nu au fost cumparate toate drepturile TV din Liga 1? Cum s-a ajuns aici

Romtelecom: A fost clar de la inceput ca nu am fost interesati sa dam milioane de euro pentru fotbal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri