Multe dintre jocurile pentru telefonul mobil produse in Romania ruleaza pe telefoanele mobile din strainatate. Cea mai buna piata este considerata SUA. Se asteapta ca piata sa creasca semnificativ si in acest an.

Apetitul pentru jocuri creste de la an la an. Evolutia tehnologica a dus la o crestere importanta a cererii pe divertismentul pentru telefonul mobil. Piata jocurilor pentru telefonul mobil s-a dublat de la an la an. Oficialii Gameloft, principalul producator de jocuri pentru telefoane mobile, spun ca in 2005 s-a ajuns la o cifra de afaceri pe acest segment de peste 40 de milioane de euro. Cifra de afaceri s-a dublat fata de anul 2004. De asemenea, si in anul 2004 s-a constatat o dublare comparativ cu 2003. Romania a contribuit la aceasta crestere.

Made in Romania

Trebuie spus ca multe dintre jocurile care ruleaza pe celularele strainilor au fost produse in Romania de catre filiala locala a Gameloft. In principal, lucram pentru piata externa. Avem peste 450 de angajati si 99% din productie este pentru piata externa. Piata cea mai receptiva este America, fiind o tara foarte permeabila la nou. Probabil ca Europa are un anumit conservatorism. Si Japonia este importanta, dar in Japonia este greu sa patrunzi. Noi am patruns, insa e o tara unde tot ce nu e japonez e privit cu suspiciune, spune Paul Friciu, director general Gameloft Romania.

Asteptari mari

Pentru anii viitori se asteapta ca ritmul de crestere sa se mentina. Cresterea numarului de clienti ai companiilor de telefonie mobila, dar si diversificarea gamei de terminale cu optiuni de entertainment ii fac pe producatorii de jocuri pentru telefoane mobile sa fie optimisti. Previziunile de piata pentru 2007-2008 sint excelente. Se tinteste in 2008 la o piata de 1 miliard de utilizatori pe segmentul telefoanelor mobile. O foarte mare parte vor fi telefoane cu suport Java, care vor putea sa ruleze jocuri, apreciaza Paul Friciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri