Deutsche Telekom si Orange au incheiat un acord preliminar, neangajant, de combinare a operatiunilor de aprovizionare intr-un joint venture 50/50 care urmeaza sa fie infiintat in trimestrul al patrulea al lui 2011, prin care tintesc economii de 1,3 miliarde de euro, potrivit Mediafax.
Activitatile care vor fi combinate reprezinta achizitiile de echipamente pentru consumatori, echipamente de retea, platforme de servicii si, incepand cu patru proiecte-pilot, infrastructura IT, se arata intr-un comunicat transmis de cele doua companii de telecomunicatii.

Termenii conveniti in acordul anuntat luni vor sta la baza contractelor finale care urmeaza sa fie negociate.

Deutsche Telekom si Orange tintesc prin acest joint venture economii combinate de 1,3 miliarde euro din costurile anuale de functionare pentru ambele grupuri dupa trei ani de implementare, datorita armonizarii tehnologiei si reducerii cheltuielilor.

Astfel, economiile Deutsche Telekom dupa trei ani de implementare sunt estimate la peste 400 milioane euro, iar pentru Orange la sub 900 milioane euro.

Joint venture-ul va avea doua unitati operationale, la Bonn si la Paris, iar angajatii celor doua entitati vor fi echipele care se ocupa in prezent de aprovizionare si achizitionare la cele doua companii.

Companiile anticipeaza ca vor incheia un acord final in urmatoarele saptamani, care va trebui apoi sa primeasca avizul autoritatilor pentru concurenta.

Deutsche Telekom si France Telecom-Orange au anuntat in luna februarie ca vor cauta potentiale zone de cooperare pentru a reduce costurile in Europa, vizand echipamentele, roaming-ul WiFi, serviciile M2M (Machine-to-Machine) si alte arii de crestere si dezvoltare a afacerilor.

Cele doua grupuri si-au unit in anul 2009 operatiunile din Marea Britanie.

Orange este prezent si in Romania, unde ocupa pozitia de lider pe piata telecomunicatiilor mobile dupa numarul de clienti.

Pe de alta parte, Deutsche Telekom detine 30% din OTE, grupul grec care controleaza Romtelecom si Cosmote si retailerul Germanos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri