Piata mondiala a tabletelor PC ar putea ajunge la 49 de miliarde de dolari pana in 2015, dupa ce a fost creata anul trecut odata cu lansarea iPad de catre grupul american Apple, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Strategy Analytics, citat de Reuters.
"Tabletele sunt un segment cu valoare ridicata care furnizeaza oportunitati uriase de crestere pentru marile branduri, ca Apple sau Samsung", a afirmat analistul Neil Mawston, conform Mediafax.

Piata de profil va deveni al treilea mare segment in sectorul consumului de electronice, dupa televizoare si computere personale.

In 2015, vanzarile de tablete PC ar urma sa ajunga la 149 milioane de unitati, de opt ori mai mult fata de anul trecut, estimeaza Strategy Analytics.

Analistii se asteapta ca grupul american Apple sa domine piata in urmatorii ani, urmat la distanta mare de Samsung.

Apple a vandut, potrivit estimarilor, aproximativ un milion de tablete iPad 2 in primul weekend al lansarii din martie din Statele Unite, in timp ce producatorul sud-coreean Samsung Electronics a comercializat un numar similar de tablete Galaxy in ultimele trei luni.

Apple a deschis la inceputul acestei saptamani un proces impotriva Samsung acuzand compania ca i-a copiat produsele pentru smartphone-urile si tabletele din seria Galaxy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri