Sony a dezvaluit doua tablete ce ruleaza pe platforma Google Android si care vor fi lansate in toamna acestui an, in incercarea companiei nipone de a concura cu iPad-ul Apple, scrie presa internationala.
Tabletele, denumite in prezent S1 si S2, au ecrane de 9,4 inci si respectiv 5,5 inci si vor fi compatibile cu anumite jocuri PlayStation. Device-urile vor rula Google Android 3.0 Honeycomb.

In incercarea de a se diferentia de concurentii din ce in ce mai numerosi, inclusiv Motorola Xoom si Samsung Galaxy Tab, Sony a dezvoltat doua tablete cu design diferit – S2 are de exemplu un ecran dublu care poate fi glisat.

S1 va rula pe procesor Tegra 2, va avea Wi-Fi si 3G/4G, va include port audio-video pentru a putea fi conectat la televizoarele Bravia si suporta standardele Digital Living Network Alliance. Sony nu a dorit sa ofere informatii suplimentare despre tablete, spunand ca acestea vor fi facute publice treptat.

In ianuarie, Sony a surprins audienta spunand ca urmareste sa fie al doilea jucator pe piata de tablete, desi compania nu are niciun model lansat pe piata.

In aprilie, Gartner a dezvaluit ca iPad-ul Apple va continua sa domine piata de tablete PC pana in 2015. Acest segment va continua cresterea pana la 294 milioane de tablete in 2015, Apple urmand sa detina circa 47% din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri