Veniturile operatorului Romtelecom s-au redus in primul trimestru al anului curent comparat cu aceeasi perioada a anului trecut cu 10,9%, pana la 166,3 mil. euro, pe fondul reducerii numarului de abonati de telefonie fixa si a concurentei foarte ridicate ce continua sa reduca preturile, conform raportului financiar OTE, compania mama a Romtelecom.
Comparat cu trimestrul patru al anului precedent, veniturile Romtelecom s-au redus cu 2,3%.

EBITDA companiei s-a prabusit cu 62,6% pe primul trimestru, ajungand la 22,2 mil. euro, conform raportului OTE. EBITDA care nu include costurile de restructurare s-a situat la 42,9 mil. euro, indicand semne de stabilizare pentru compania telecom. Romtelecom a anuntat la inceputul anului ca initiaza un program de eficientizare care va presupune pana la 1400 pozitii reduse.

Profitul operational (EBIT) a fost de minus 16,7 mil. euro, comparat cu EBIT de plus 13,3 mil. euro pe primul trimestru al lui 2010.

"Rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2011 semnaleaza o oarecare stabilizare in comparatie cu trimestrul anterior din anul trecut. Astfel, veniturile au inregistrat o reducere moderata dupa un an de criza, de 2,3% in comparatie cu ultimul trimestru din 2010, in timp ce EBITDA, calculata fara costurile de restructurare, ar fi fost cu cateva procente mai mare in comparatie cu ultimul trimestru din 2010. Speram ca, odata ce economia va incepe sa isi revina in urmatoarele luni, vor aparea si efecte pozitive in evolutia cererii pentru serviciile de telecomunicatii", conform lui Yorgos Ioannidis, general manager al Romtelecom.

Romtelecom a continuat sa piarda clienti pe segmentul de telefonie fixa, baza acestora reducandu-se cu 5,1%, pana la 2,57 milioane. Pe de alta parte, compania si-a crescut cu 24,5% numarul de abonati Internet in primul trimestru al anului curent, ajungand la 1,062 milioane clienti. Totodata, Romtelecom si-a marit si baza de clienti TV, ajungand la 1,064 milioane clienti, in crestere cu 14,9% fata de primul trimestru al lui 2010.

“Romtelecom a continuat sa isi diversifice produsele si tipurile de abonamente, lansand noi promotii pentru TV, in incercarea de a stimula cresterea. Compania a plusat de asemenea pe segmentul de IPTV, VDSL si FTTB, oferind viteze la Internet de pana la 100 Mbps. Numarul de clienti ce au dorit servicii de Internet de viteze foarte mari au ajuns la aproape 70.000 la finalul primului trimestru”, conform raportului OTE.

In raportul financiar al OTE nu exista nicio referire privind informatiile din piata conform carora Yorgos Ioannidis ar urma sa paraseasca conducerea operatorului Romtelecom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri