EBITDA Telekom in Romania a scazut cu 17,7% in primul trimestru

Veniturile Telekom in Romania au scazut cu 7,7% in trimestrul unu, de la 261 milioane euro in urma cu un an la 241 milioane euro, declinul fiind provocat in mare parte de reducerea tarifelor de incheiere a apelurilor, in trimestrul doi din 2014, potrivit datelor publicate de Deutsche Telekom.

Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, deprecierilor si amortizarilor) a scazut cu 17,7%, de la 66 de milioane de euro in intervalul similar din 2014 la 55 de milioane de euro, evolutie negativa determinata de declinul veniturilor, scrie Mediafax.

Numarul de abonati ai Telkom in Romania pentru telefonie mobila a scazut usor, de la 6,047 milioane in aceeasi perioada a anului trecut la 6,008 milioane. In cazul telefoniei fixe, numarul abonatilor a coborat mai mult, de la 2,239 milioane la 2,189 milioane. Pentru serviciile de broadband, numarul abonatilor era la 31 martie de 1,192 milioane, fata de 1,199 milioane in urma cu un an.

Telekom Romania este un brand care apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienti pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe si peste 17 millioane linii broadband (la 31 decembrie 2013).

Grupul german furnizeaza produse si servicii fixe, comunicare mobila, Internet si IPTV pentru consumatori si solutii IT&C pentru clienti din mediul de business.

Citeste si:
Cum au trecut prin pandemie clienții Telekom: cifrele prezentate de...
Cum au trecut prin pandemie...

Deutsche Telekom este prezent in aproximativ 50 de tari si are circa 229.000 angajati la nivel mondial. In luna septembrie a anului trecut, Telekom Romania Communications, divizia care acopera operatiunile fixe, si Telekom Romania Mobile Communications, divizia mobila, au devenit noile denumiri ale operatorilor Romtelecom si Cosmote Romania, schimbarea fiind parte a procesului de adoptare a brandului "Telekom" al grupului german Deutsche Telekom.

Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicatii. Actionari sunt grupul elen OTE - 54,01% si Ministerul pentru Societatea Informationala - 44,99%. Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote Romania) are ca actionari Cosmote Group, parte a OTE Group - 70% si Romtelecom - 30%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri