Profitul operational Telekom Romania, in scadere cu aproape 27%

Veniturile grupului Telekom Romania, care reuneste fostele companii Romtelecom si Cosmote, au scazut cu 1,2% in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 482 de milioane de euro la 476 de milioane de euro, potrivit datelor publicate joi de actionarul majoritar indirect, grupul german Deutsche Telekom.

Profitul operational, calculat inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut cu 26,9%, de la 104 de milioane de euro in urma cu un an la 76 de milioane de euro.

Pe segmentul de telecomunicatii fixe, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a inregistrat venituri de 263 milioane de euro, cu 6,7% mai mici fata de primele sase luni din 2015.

Telekom Romania Communications are un portofoliu de 1,204 milioane de abonamente la Internet fix, in stagnare fata de martie 2016. Fata de iunie 2015, a avut loc o crestere de 1,5%, scrie News.ro.

Pe segmentul de telefonie fixa, numarul de linii a coborat cu 1,3% fata de martie, la 2,03 milioane. Fata de iunie 2016, declinul a fost de 5,8%. Serviciile de televiziune au inregistrat o crestere 2,8% fata de iunie 2015, la 1,46 de milioane de abonamente.

Citeste si:
REBRANDINGUL ANULUI: Brandul Telekom, aprobat la Romtelecom&Cosmote
REBRANDINGUL ANULUI:...

Veniturile Telekom Mobile Romania Communications (fosta Cosmote) au crescut in primul semestru cu 6,5% raportat la intervalul similar al anului trecut, la 213 milioane de euro. Portofoliul de clienti a ajuns la 5,91 milioane, in scadere cu 0,4% fata de martie 2016 si cu 1,8% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

In trimestrul al doilea, veniturile Telekom Romania au urcat cu 0,4%, de la 241 de milioane de euro in urma cu un an la 242 milioane de euro. Profitul EBITDA a scazut in trimestrul al doilea cu 22,4% fata de intervalul simil,ar al anului trecut, de la 49 de milioane de euro la 38 de milioane de euro.

Actionarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International, cu o detinere de 54,01%. Statul roman are in proprietate 44.99% din actiuni.

Operatorul de telefonie fixa detine un pachet de actiuni reprezentand 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.

Citeste si:
Telekom Romania instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice
Telekom Romania instalează...

Cel mai mare actionar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participatie de 40%.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri