Venitul net al Hewlett-Packard, cea mai mare companie de tehnologie din lume dupa vanzari, a crescut cu 4% in primul trimestru, la 32,3 miliarde dolari, iar profitul net a urcat cu 16%, la 2,6 miliarde dolari, datorita investitiilor companiilor in IT, informeaza Mediafax.
Afacerile HP au crescut in toate regiunile inainte de conversia in dolari, compania remarcand o dinamica accelerata in marile economii emergente (Brazilia, Rusia, India si China), se arata intr-un comunicat transmis marti de gigantul american.

Rezultatele au fost sustinute in principal de operatiunile comerciale, datorita investitiilor companiilor in tehnologie, noteaza HP.

Pe segmentul retail, compania semnaleaza o evolutie neuniforma a comportamentului consumatorilor si a succesului diferitelor categorii de produse la nivel mondial, de la o regiune la alta.

HP a incheiat primul trimestru al anului trecut cu venituri de 31,2 miliarde dolari si un profit de 2,3 miliarde dolari.

Compania a redus insa prognoza pentru intregul an, din cauza impactului cutremurului din Japonia si vanzarilor reduse de PC-uri destinate consumatorilor, transmite agentia Reuters.

Pentru trimestrul al doilea, HP estimeaza venituri intre 31,4 miliarde dolari si 31,6 miliarde dolari, iar pe ansamblul intregului an compania anticipeaza incasari de 130-131,5 miliarde dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri