Deutsche Telekom (DT), grupul care controleaza OTE, actionarul majoritar al Romtelecom si Cosmote, este primul operator de telecomunicatii care se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, cei care isi doresc actiuni la DT avand posibilitatea sa cumpere sau sa vanda actiuni la grupul german prin sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al bursei.
Astfel, casa de brokeraj Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare a companiilor germane E.ON, Bayer si Deutsche Telekom.

“Decizia Tradeville de a aduce actiuni ale unor companii importante pe plan international a fost luata ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clientilor, de a tranzactiona intr-o modalitate mai facila titluri listate pe cele mai importante burse internationale. Tradeville va activa in calitate de market maker pentru acesti trei emitenti in vederea asigurarii conditiilor de lichiditate”, a declarat Mihaela Biciu (foto), director general Tradeville.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a fost inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele trei companii.

Deutsche Telekom AG este prezenta in aproximativ 50 de tari si opereaza prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate si asociatii in participatiune.

Compania de telecomunicatii detine 30% din grupul grec OTE, care controleaza Romtelecom si Cosmote.

Anuntul Tradeville vine concomitent cu cel prin care conducerea OTE a afirmat ca nu vrea sa cumpere restul de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, dar ca va sprijini statul roman daca va dori sa listeze compania pe bursa.

In noiembrie anul trecut, Valerian Vreme, seful MCSI a anunta ca vrea sa vanda pachetul de 46% controlat de stat la Romtelecom o alta varianta luata in calcul pentru monetizarea actiunilor fiind si listarea companiei pe bursa.

In prezent, OTE vrea fuziunea operatiunilor dintre Romtelecom si Cosmote, companii cu afaceri anul trecut de 1,18 miliarde de euro.

Citeste si ATS-ul Bursei se va imbogati cu trei emitenti internationali. Vezi care sunt

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri