Francezul Thierry Millet, fost CEO al Orange Romania, a dorit sa paraseasca filiala locala a France Telecom pentru ca a vrut “o schimbare dupa 10 ani de activitate in zona operationala”, dar si din motive personale. “Romania nu este, pana la urma, tara mea. Ma intorc in Franta”, a spus el.
Thierry Millet a tinut un discurs de cateva minute, vorbit intr-o limba romana buna (vezi scurt video mai jos), in care a oferit amanunte despre noua pozitie de coordonator de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless la nivel mondial, a raspuns intrebarilor privind plecarea lui si a facut comentarii la adresa operatiunilor Orange Romania.

Am venit in Romania cand aveam 40 de ani, iar in primul an s-a nascut si baiatul meu. L-am dat aici la scoala, a jucat fotbal si a marcat”, spune Millet, zambind. “Acum am 47 de ani si in ultimii zece m-am ocupat de operatiuni. Noua pozitie va fi o provocare pentru mine, o responsabilitate mai mare, un nou inceput. Mai mult de atat, desi mi-a placut Romania, nu este tara mea. Pe langa factorul profesional, un alt motiv care m-a influentat sa iau decizia de intoarcere in Franta este si de natura familiala, dar nu vreau sa comentez asupra acestui aspect”, a declarat Millet.



Mandatul lui Millet ar fi expirat la finalul lunii iunie.


Pozitia pe care o va ocupa Millet la France Telecom acopera unul dintre principalele directii de dezvoltare ale companiei in urmatorii patru ani. “Este o responsabilitate mare pentru Millet, sunt insa convins ca va reusi sa ii faca fata foarte bine”, considera Olaf Swantee, executive vice president Europe & Sourcing la France Telecom. (Vezi video jos, consideratii despre piata telecom locala)

Millet a parcurs in functia de CEO al Orange Romania “cei mai dificili doi ani, o perioada de criza puternica”, spune el.

Swantee intareste cele spuse de fostul CEO al filialei locale, dar ofera si o viziune mai optimista. “Ne asteptam ca economia sa creasca si am inceput deja sa observam in cazul Orange Romania o evolutie pozitiva in ceea ce priveste segmentul de vanzari catre consumatori. Cu toate acestea, pana la finalul anului, piata va fi una plina de provocari”.

Olaf Swantee caracterizeaza piata telecom locala ca fiind una “puternic dezechilibrata de contextul economic, de razboiul preturilor si de cadrul legislativ instabil”, subliniind insa ca Millet “a reusit cu abilitate sa consolideze performantele companiei”.

In ultimii doi ani, numarul de clienti ai celui mai mare operator telecom de pe piata locala a scazut de la aproape 11 milioane (la finalul lui 2009) la 10,27 milioane la finalul primului trimestru.

Veniturile companiei au scazut constant, anual, din 2008, cand compania genera afaceri de 1,31 miliarde de euro pe piata locala. In 2009, Orange Romania a raportat venituri de 1,055 miliarde de euro, in timp ce in 2010 compania a coborat sub pragul de un miliard, generand venituri de 973 milioane euro.

In aceste conditii, sunt indreptatite declaratiile “de inceput de drum” ale noului CEO Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, care spune ca “e greu sa ajungi primul, insa si mai greu este sa te mentii”.

“Cea mai mare provocare este sa gasim noi modalitati de crestere si sa ne mentinem pozitia de lideri”, a spus Fallacher.

Principalul concurent al Orange, Vodafone, avea la finalul lunii martie 9,19 milioane de clienti, in anul fiscal 2010-2011 veniturile din servicii scazand cu peste 10%, la 797 milioane de euro. Orange Romania “se bate” pe piata locala si cu Cosmote, iar pe anumite servicii si cu Romtelecom, RCS&RDS si UPC.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri