Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea deciziei din februarie 2011 prin care Consiliul Concurentei amenda operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone cu o amenda record, de 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta. Suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a cauzei de fond, potrivit informatiilor Curtii de Apel.
Informatia privind suspendarea deciziei Consiliului Concurentei a fost publicata pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti. Cererea Orange, primul operator de telecomunicatii de pe piata locala, de suspendare a platii amenzii a fost admisa pe data de 19 mai 2011, iar solicitarea Vodafone, jucatorul numarul doi in domeniu, a fost aprobata pe 16 mai 2011.

Suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a cauzei de fond, potrivit informatiilor Curtii de Apel.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a confirmat pentru wall-street.ro informatia.

"Cele doua companii au depus la dispozitia instantei o cautiune de 30% din valoarea amenzii si au obtinut suspendarea platii. Noi (n.r. - Consiliul Concurentei), probabil, vom face recurs, dar asteptam sa vedem care este motivatia instantei", a declarat Chiritoiu.

Potrivit Legii Concurentei, instanta poate dispune suspendarea executarii deciziei atacate, acest lucru facandu-se doar cu conditia platii unei cautiuni, in valoare de 30% din amenda stabilita initial. Practic, 30% din amenda data de Consiliul Concurentei celor doi operatori de telefonie mobila reprezinta 18,93 milioane de euro.

Contactati de wall-street.ro, oficialii celor doi operatori nu au dorit sa comenteze informatia.

Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro la inceputul acestui an, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro.

Cei doi operatori amendati s-au opus vehement deciziei Consiliului Concurentei si spun, la unison, ca vor contesta hotararea in justitie.

In martie 2011, reprezentantii operatorului de telefonie mobila Vodafone au ridicat problema amenzii stabilite de Consiliul Concurentei (CC) in discutia avuta la Guvern, cu premierul Emil Boc, spunandu-i acestuia ca, in opinia companiei, decizia este exagerata si ca o vor contesta in instanta.

Investigatia in acest caz a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initite in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.

In cazul Romtelecom, investigatia nu a fost inca finalizata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri