Peste 100.000 de romani au cumparat anul acesta pentru prima data online cu cardul datorita cupoanelor oferite de diferite site-uri de reduceri colective, potrivit estimarilor Netopia Sistem, operatorul Mobilpay, unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul de pe piata locala.
"De la inceputul anului, am inregistrat o medie lunara de peste 16.000 de utilizatori noi, care au realizat pentru prima data o tranzactie online cu cardul pe site-urile de reduceri. Vorbim despre un ritm de crestere semnificativ, tinand cont de dimensiunea pietei locale, dar avantajul cel mai mare il reprezinta crearea unui obicei printre acesti posesori de carduri pentru achizitiile online", a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Astfel, in prima jumatate a anului au fost achizitionate peste 350.000 de vouchere de reduceri, valoarea medie a tranzactiilor urcand din ianuarie cu 75%, la peste 70 de lei, comparativ cu valoarea medie de 40 de lei, de la inceputul anului.

In general voucherele de reduceri cu valori mai mici de 100 de lei reprezinta peste 85% din volumul total de cupoane vandute pe astfel de platforme, in timp ce valoarea acestora se ridica la peste 60% din total tranzactiilor.

Pe de alta parte, voucherele cu valoare mai mica de 10 lei reprezinta sub 5% din valoarea tranzactiilor totale inregistrate pe site-urile de reduceri, in timp ce voucherele in valoare de peste 500 lei, contribuie cu peste 12% la valoarea totala a tranzactiilor.

Cele mai scumpe vouchere de pe site-urile de reduceri sunt cele pentru pachete turistice si operatii estetice.

In schimb, cele mai achizitionate cupoane sunt cele pentru restaurante si cafenele, urmate de reducerile pentru saloane de infrumusetare si cele de masaj sau salile de fitness.

"Cel mai mare fan al site-urilor de reduceri din 2011 s-a dovedit un utilizator care a achizitionat in 6 luni vouchere in valoare totala de peste 10.000 de lei. Exista si persoane care au cumparat peste 80 de astfel de oferte de pe un singur card", a adaugat Eram.

In prezent, in Romania exista in jur de 50 de site-uri de reduceri dintre care cele mai mari sunt FunDeal, Kuponiada, Groupon si Golden Deals.

Lansat in 2006, Mobilpay este unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul de pe piata locala, cu o cota de piata estimata pentru acest an la 40%, corespunzatoare unui numar de 1,5 milioane de tranzactii.

Operatorul proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri.

Netopia Sistem, companie infiintata in 2003, ofera servicii de comunicare prin sms si de plata cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Din 2008, compania este prezenta si in Silicon Valley, unde are un birou propriu.

Sursa foto: Kuponiada
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri