Locuitorii din sapte mii de apartamente isi pot plati intretinerea online, iar prima plata in Romania prin internet a unei facturi la intretinere a fost facuta saptamana trecuta pentru un apartament din ansamblul rezidential Swiss Cottage. Valoarea facturii a fost in valoare de 105 lei.
Deocamdata isi pot plati online facturile doar locuitorii celor 7000 de apartamente aflate in administrarea Scomet, companie de servicii de administrare financiara si tehnica a blocurilor de apartamente din Bucuresti. Tranzactiile se fac in parteneriat cu integratorul de plati online ePayment.

In primele sase luni, compania estimeaza ca 25% - 30% dintre locatari isi vor achita facturile la intretinere online. Pe de alta parte, pentru urmatoarele 18 luni, Socomet are ca obiectiv cresterea portofoliului la 5.000 de asociatii corespunzatoare unui numar de aproximativ 250.000 de apartamente, dintr-un total de peste 3,7 milioane, conform ultimului recensamant.

Potrivit estimarilor ePayment, in fiecare an, romanii care locuiesc la bloc platesc mai mult de 2,5 miliarde de euro la intretinere.

„Proprietarii din blocurile administrate de Scomet pot vizualiza pe Internet in timp real tot ce se intampla in blocul lor, de la ‚cat am de plata la intretinere’, pana la parerea vecinilor despre cainele de la etajul 2 care latra toata noaptea. Intr-un viitor apropiat participarea locatarilor in cadrul asociatiilor de proprietari se va face printr-un singur click si toate activitatile aferente (dezbateri, schimburi de idei, chiar si votul din cadrul adunarilor generale) vor fi posibile si in mediul virtual”, explica Ottavio Serbanescu, director al grupului de firme Scomet.

Acestea asigura servicii de administrare financiara si tehnica a blocurilor de apartamente sdi detine un portofoliu de 7000 de apartamente in aproximativ 110 asociatii de proprietari in blocuri si complexuri rezidentiale din Bucuresti.

ePayment este furnizor de solutii integrate de comert electronic., parte a grupului international PayU, detinut de Naspers Ltd, al doilea jucator in eCommerce la nivel global.

Compania a fost lansata in 2004 de omul de afaceri Radu Georgescu, ca parte a grupului Gecad, insa anul trecut a fost cumparata in proportie de 83% de grupul Naspers.

In Romania, ePayment este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2010 in valoare de 121 milioane de euro si o cota de 90% din volumul total al Romcard.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri