Apartamentele cu doua dormitoare se afla in topul preferintelor bucurestenilor, potrivit unui studiu privind preferintele referitoare la optiunile rezidentiale si de stil de viata, realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research. Astfel, una din doua persoane doreste sa achizitioneze o astfel de locuinta in viitorul apropiat. Printre criteriile de selectie a unui apartament se numara spatiile luminoase si aerisite, dar si prezenta ferestrelor atat in bucatarie, cat si in baie.

Studiul realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research arata ca aproximativ 50% dintre respondenti ar prefera sa detina un apartament intr-un complex rezidential, in principal datorita facilitatilor oferite, precum spatiile verzi, proximitatea fata de diferite tipuri de magazine si centre de wellness, existenta unor zone de relaxare, nivelul ridicat de siguranta sau calitatea vietii in cadrul complexului.

In ceea ce priveste regimul de inaltime, bucurestenii prefera cladirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera sa detina un apartament situat intre primul si al saselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievati au declarat ca ar prefera un apartament cu sistem de incalzire propriu, iar 60% opteaza pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Conform studiului realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research, consumatorii tind sa colecteze informatii dintr-o multitudine de surse atunci cand iau in considerare cumpararea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agentiile imobiliare (62%) si site-urile specializate (60%). In plan secundar se pozitioneaza recomandarilor prietenilor si rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendintele de consum in mediul online ale persoanelor interesate de achizitionarea unei locuinte arata ca barbatii si femeile cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani sunt in mod egal activi in cautarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care cauta o locuinta folosesc dispozitivele mobile si sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul si doua dormitoare, dar si de amplasarea complexurilor rezidentiale in oras sau in vecinatatea acestuia.

AFI Europe Romania

Studiul a fost realizat de AFI Europe Romania, in parteneriat cu Unlock Research, pe un esantion de 500 de respondenti din randul locuitorilor Bucurestiului, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani. AFI Europe Romania a implementat cerintele potentialilor cumparatori in design-ul apartamentelor din proiectul rezidential AFI City, a carui prima etapa a fost demarata in luna iunie.

AFI City este primul proiect rezidential al companiei in Romania, cu o investitie de 16 milioane de euro. Prima faza a proiectului va livra doua cladiri care vor cumula 190 de locuinte, deservite de 228 de locuri de parcare supraterana. AFI City ofera spre vanzare studiouri, apartamente cu unul si doua dormitoare.

Prima etapa a constructiei AFI City va fi incheiata, conform estimarilor AFI Europe Romania, in vara anului 2019. Odata finalizate toate etapele, proiectul rezidential va include o comunitate privata, inconjurata de zone verzi, facilitati pentru activitati sportive si spatii de joaca. AFI City este amplasat foarte aproape de statia de metrou Laminorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri