Ca urmare a noilor masuri impuse de pandemie, întreaga piață de real estate își reorientează eforturile și strategia către mediul online. Recent, Loft Green Apartaments, proiect de apartamente "verzi" din Mogoșoaia, dezvoltat de un investitor din Republica Moldova, a vândut primele doua apartamente 100% online, fără a fi vizionate fizic de către cumpărători.

Dacă, până în prezent, vizionările virtuale erau doar o pregătire pentru cele fizice, de această dată au substituit întreg procesul de vânzare față în față. Două familii tinere, între 30 și 45 de ani, care locuiesc în afara țării dar plănuiesc să se întoarcă acasă, au susținut întreg procesul de achiziție a locuinței de la distanță, prin intermediul tehnologiei.

Aceștia urmează să se mute în noile locuințe în luna august și, pentru unii dintre ei, părinții rămași în țară au venit să vadă apartamentul, după ce fusese achiziționat. În ambele procese de achiziție, vânzătorii și cumpărătorii nu s-au întâlnit, fizic, niciodată, însă argumentul decisiv a fost, în ambele cazuri, costul aproape de zero al întreținerii, potrivit devoltatorului Ecovillas.

Retail jobs

Ansamblul Loft Green Apartaments dispune de 154 de apartamente, prima fază a construcției fiind deja livrată și locuită. Compania Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliară în România, primul proiect fiind demarat în anul 2015, în sectorul 5, unde au ridicat 32 de case pasive.

În prezent, dezvoltatorul investește 10 milioane de euro în construcția complexului Loft Green Apartments, ce va include 3 blocuri de locuințe pasive și facilități eco-friendly precum prize pentru mașini electrice, parcări pentru biciclete și cărucioare și 7.500 mp de zonă verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri