David Cameron, Premierul Marii Britanii, a declarat joi ca Scotland Yard-ul si agentiile de securitate nationala iau in considerare interzicerea accesului la canalele social media pentru persoanele care participa la violentele din aceste zile, scrie PCMag.com.
“Lucram cu politia, agentiile de securitate si jucatori din industrie pentru a analiza situatia si a decide daca este corect sa oprim sistemele de comunicare sociale pe Internet cand aflam de persoane care pun la cale actiuni violente, vor sa creeze dezordine si infractiuni”, a declarat Cameron.

El nu a oferit detalii despre cum ar putea functiona sistemul sau cum vor fi identificati cei vizati. “Informatia poate fi folosita atat pentru bine, dar si pentru a face rau”, a spus Cameron. “Cei care folosesc social media pentru a produce actiuni violente trebuie opriti”, a spus el.

Exista informatii conform carora unele revolte din Londra si alte orase din Marea Britanie au fost organizate prin BlackBerry Messenger. Platforma de comunicare este populara printre adolescentii din Marea Britanie, permitandu-le sa comunice gratuit si fara a putea fi detectati.

Producatorul BlackBerry, Research in Motion, a declarat ca vor coopera cu oficialii din Londra daca li se va cere acces la anumite informatii legate de comunicarea infractorilor.

Multe dintre mesaje au fost de asemenea postate pe Twitter. Conform datelor companiei de cercetare Experian Hitwise, unul din 170 locuitori din Marea Britanie a vizitat luni reteaua sociala, pagina Twitter primind 3,4 milioane de vizite in prima zi a saptamanii din acea regiune.

De astazi dimineata, politia a arestat 922 de oameni acuzati de violente si jafuri; 401 dintre ei au fost pusi sub acuzare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri