Compania iQuest, unul dintre principalii furnizori locali de solutii si servicii IT, a inregistrat in primele sase luni din acest an afaceri de aproximativ 8 mil. euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2010. Compania si-a crescut si prognoza de crestere anuala la 14 mil. euro, pe fondul largirii portofoliului de clienti, conform oficialilor firmei.
“In primul semestru din 2011 am inregistrat afaceri de 7,9 milioane de euro, fiind in crestere cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea se datoreaza mai multor factori, precum conturarea unor parteneriate strategice si castigarea de noi clienti, indeosebi din industriile de utilitati, Life Sciences si financiar-bancar. Estimam ca vom depasi estimarile initiale si vom finaliza 2011 cu afaceri de 14 milioane de euro”, a explicat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Pe plan local, compania detine clienti importanti din domeniile telecom, financiar-bancar, logistic, transport si media si intentioneaza in perioada urmatoare sa patrunda si in sectorul public si cel energetic.

In ceea ce priveste piata locala de IT din prima parte a anului, tot mai multi clienti si-au indreptat atentia catre pret, in defavoarea calitatii, tendinta care s-ar putea extinde si in urmatoarea perioada. Clientii care cedeaza tentatiei de a cumpara ieftin si de a pierde calitatea au in general de suferit semnificativ pe termen lung, prin cresterea semnificativa a costului de mentenanta si suport, precum si a efortului intern alocat acesteia, potrivit CEO-ului iQuest.

“Cresterile din primul semestru inregistrate in vestul Europei ar trebui sa influenteze si estul, insa actualele framantari pe plan extern ar putea duce la o stagnare a pietei in in primele sase luni din 2012”, a adaugat Brody.

Printre cele mai solicitate solutii IT oferite de iQuest pe piata locala se numara cele de business software, precum CRM, ERP, Business Inteligence, Document Management, e-commerce si BPM. “Se observa insa si o crestere a interesului pen0ru solutiile IT integrate, iar clientii incep sa puna foarte mult accent pe consultanta de business in vederea identificarii celor mai potrivite solutii IT pentru acestia”, a mai spus managerului iQuest.

Compania vrea sa depaseasca 400 de angajati pana la sfarsitul anului

In primele sase luni din acest an, iQuest a angajat 70 de softisti. Pana la sfarsitul acestui an, compania vrea sa depaseasca 400 de angajati, pozitiile deschise in prezent adresandu-se atat tinerilor absolventi, cat si persoanelor cu exeperinta, in domenii specifice ca Java, .NET, SharePoint, Web development sau testare software. Pana la sfarsitul anului, compania intentioneaza sa mai deschida inca un centru de dezvoltare in tara.

Potrivit studiului Cei mai doriti angajatori, publicat la incepul acestui an de catre compania de consultanta Catalyst, iQuest este intre primii 5 cei mai doriti angajatori din Cluj Napoca pentru tinerii cu profil tehnic.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri