Aproape jumatate din cei 2.500 de participanti ai unui studiu Photobucket au declarat ca de-a lungul verii au folosit un terminal mobil pentru a filma videoclipuri, cel putin o data pe saptamana, in crestere de 14 ori fata de luna decembrie, scrie PCMag.com.
Upload-urile de video atat de pe Web cat si de pe mobile au crescut de 3,5 ori, conform studiului companiei de photo stocking.

Un alt trend pe care l-a ilustrat Photobucket a fost declinul camerelor video traditionale.

“Datorita cresterii adoptiei de smartphone-uri, device-uri precum sisteme GPS, ceasuri cu alarma, ceasuri de mana si multe altele sunt inlocuite, asa ca nu este nicio surpriza ca aparatele de filmat clasice se incadreaza in aceste tendinte”, spune Tom Munro, CEO al Photobucket.

Raportul reliefeaza ca 41% dintre respondenti incarca fotografiile si videoclipurile pe trei sau mai multe site-uri. 24% dintre ei incarca pe trei site-uri diferite de fotografie, 12% pe patru site-uri in timp ce 15% pe cinci sau mai multe.

Impartasirea de imagini digitale prin intermediul telefoanelor mobile a fost de 58% din numarul de respondenti, comparat cu doar 27% in decembrie 2010. In ceea ce priveste numarul total de upload-uri, Photobucket a raportat aproape 25 de milioane pe luna, in crestere de cinci ori fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In luna iunie, concurentul Flickr a anuntat ca iPhone 4 este cel mai popular smartphone pe site.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri