Google a cumparat peste 1.000 de patente de la gigantul IBM, ca parte din strategia companiei de a isi solidifica portofoliul pentru a contracara chemarile in instanta, conform inregistrarilor de la US Patent and Trademark Office, citate de PCWorld.com.
Jim Prosser, un purtator de cuvant al companiei, a confirmat transferul, dar nu a oferit detalii privind pretul cu care patentele au fost achizitionate.

Google a mai cumparat inca 1.000 de patente IBM in iulie, anul acesta. Gigantul online a transferat recent companiei HTC cateva patente pentru ca firma asiatica sa poata contracara atacurile in instanta ale Apple.

Google este interesata de mai mult timp sa achizitioneze patente, pe fondul cresterii puternice de acuzatii privind incalcarea drepturilor de autor din partea unor companii precum Apple, Samsung sau HTC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri