iQuest, unul dintre principalii furnizori locali de solutii si servicii IT, inaugureaza cel de-al treilea centru de dezvoltare din Romania, la Sibiu, in urma unei investitii de circa 100.000 de euro. Compania numara peste 400 de angajati si mai detine doua astfel de centre la Cluj-Napoca si Brasov.
Compania, lansata in 1998, are sediul central la Frankfurt am Main si detine, pe langa cele doua centre de dezvoltare din Cluj-Napoca si Brasov, birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Goteborg.

In acest an, compania prognozeaza o cifra de afaceri de 14 milioane euro, in crestere cu circa 40% fata de 2010.

“Decizia deschiderii noului centru de dezvoltare a fost luata datorita nivelului ridicat de compententa al IT-istilor sibieni, precum si prezentei facultatilor de profil care au dovedit performante ridicate. De asemenea, apropierea din punct de vedere geografic de restul centrelor noastre si cultura europeana a oamenilor de aici au fost argumente importante”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest, la ceremonia de inaugurare.

Specialistii din Sibiu ai companiei vor lucra, impreuna cu echipele din celelalte centre, la proiecte adresate pietei europene, in special clientilor din Germania, Suedia sau Elvetia.

Noul sediu este situat in Centrul de Afaceri Sibiu si are o suprafata de 650 de mp, dar va putea ajunge la 1.100 de mp pe masura ce va creste numarul de angajati. Locatia din Sibiu ridica intreaga suprafata a birourilor iQuest din Romania la peste 4.000 de mp.

Centrul va avea, in prima faza, 11 ingineri software, specializati in tehnologie Microsoft, estimand ca numarul angajatilor sa creasca la peste 50 pana la sfarsitul anului viitor.

“iQuest inregistreaza o crestere organica a numarului de angajati de 20-25% anual. Nu avem insa tinte cantitative, ci ne dorim sa aducem in echipa oameni valorosi, alaturi de care sa ne dezvoltam in continuare”, a incheiat Cornelius Brody.

Compania numara in prezent peste 400 de angajati si in continuare exista pozitii deschise adresandu-se atat tinerilor absolventi, cat si specialistilor cu experinta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri