Producatorul asiatic de electronice LG pregateste lansarea primului televizor Google TV pentru luna ianuarie din 2012, la targul CES, conform unor surse din companie, citate de Slashgear.com.
Aceasta este a doua incercare a Google sa intre pe segmentul de smart TV. Specificatiile pentru noul LG nu sunt inca publice, cateva surse familiare cu produsul citate de presa internationala confirmand doar ca va fi un set TV cu functionalitati Google TV integrate. Produsul LG va fi unul dintre primele care vor folosi Google TV 2.0, care ofera aplicatii din terte surse si o interfata diferita.

LG ar fi trebuit sa demonstreze unul sau mai multe produse Google TV in ianuarie 2010, insa compania a anuntat ulterior ca a inghetat productia la cererea Google. Gigantul cautarilor online, spuneau sursele la acea vreme, voia sa rafineze mai mult experienta pe televizoare, avand in vedere feedback-ul slab de la utilizatorii de pana atunci.

Lansarea slaba a primei versiuni a continuat, culminand cu decizia Logitech – unul dintre primii parteneri ai Google pentru Google TV – de a nu mai produce set-top box-uri dupa ce stocurile initiale s-au terminat.

Intre timp, Samsung ar putea de asemenea sa ia in considerare producerea Google TV, insa compania nu a oferit amanunte privind aceste presupuse planuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri