Romania este o piata foarte importanta pentru Nokia, iar noi cand incepem sa jucam, o facem ca sa castigam, nu doar ca sa participam, a declarat pentru wall-street.ro, Alberto Matrone, vicepresedinte pentru vanzari in zona Europei Centrale si de Est, intrebat despre vanzarile pe care le-ar putea inregistra Nokia Lumia 800, primul smartphone cu sistemul de operare Windows Phone lansat de compania finlandeza.
Telefonul va fi disponibil oficial pe piata locala incepand din 20 aprilie, insa in unele magazine acesta ar putea fi la vanzare si mai devreme.

“Vrem ca pana atunci sa fim siguri ca telefonul este in toate magazinele. Aceasta este data pe care noi consideram ca fiind ziua zero”, a afirmat Marcus Störkel (foto 1), directorul general al Nokia Romania si Ungaria.

Compania nu a oferit date despre pret, insa in urma cu cateva luni conducerea Nokia spunea ca telefonul va costa in jur de aproximativ 420 de euro, fara taxele si subventiile aplicabile.

Noul telefon a fost anuntat in toamna anului trecut in cadrul evenimentului Nokia World, impreuna cu modelul Nokia Lumia 710, cele doua dispozitive fiind primele smartphone-uri Nokia bazate pe Windows Phone. Lansarea este una foarte importanta pentru ca in ultimii ani producatorul finlandez a pierdut cota de piata in fata iPhone si a smartphone-urilor bazate pe sistemul de operare Android. Prin parteneriatul cu Microsoft telefoanele finlandezilor ar putea reincepe sa creasca pe segmentul smartphone, o piata esentiala avand in vedere ca la finalul anului trecut unul din trei telefoane cumparate era un model smart.

„Romania este o piata foarte importanta pentru noi pentru ca sunt doua caracteristici aici. Este o tara foarte interesata de tehnologie, romanii sunt foarte mari consumatori de tehnologie si in al doilea rand romanii isi doresc sa fie trend setteri (n.red. sa stabileasca tendintele intr-un domeniu) isi doresc sa aiba cele mai noi lucruri”, a mai spus Alberto Matrone (foto 2), vicepresedinte Nokia pentru vanzari in zona Europei Centrale si de Est.

El a adaugat ca un lucru care l-a impresionat este ca romanii vorbesc foarte bine limba engleza si, astfel, atunci cand cumpara au avantajul de a se informa din mai multe locuri.

Oficialii Nokia nu au precizat ce vanzari estimeaza pentru modelul Lumia 800, insa au spus ca sunt “foarte increzatori”.

Nokia Lumia 800 are un ecran curbat ClearBlack AMOLED de 3,7 inchi cu accelerare hardware si un procesor grafic, memorie interna de 16GB si stocare SkyDrive gratuita de 25GB pentru imagini si muzica, dispune de redare video HD si ofera acces la retele sociale printr-o singura atingere.

Una dintre caracteristicile evidentiate de Marcus Störkel, seful Nokia pentru Romania si Ungaria, este People Hub, o aplicatie care aduna intr-un singur loc toate contactele de pe e-mail, Facebook, LinkedIn sau Twitter ale utilizatorului.

„Pot sa vad cine ce a facut, totul este integrat cu social media”, afirma Störkel.

Printre alte aplicatii se numara Nokia Drive, un dispozitiv personal de navigatie (PND) gratuit; MixRadio, o aplicatie globala gratuita de streaming, care ofera sute de canale de muzica sau Gigfinder, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi evenimente live locale. Telefonul este disponibil in trei culori: cyan, magenta si negru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri