BlackBerry a prezentat doua noi modele de telefoane inteligente, denumite Q10 si Z10, echipate cu sistemul de operare BB10, cel mai nou pariu al canadienilor pe piata smartphone-urilor, in lupta pentru recapatarea suprematiei din urma cu cativa ani.
Prin lansarea noului sistem de operare si al celor doua smartphone-uri, BlackBerry isi propune sa deschida un nou capitol in istoria companiei, rivalizand de aceasta data – de la egal la egal – cu gigantii Apple, Samsung, Nokia sau HTC, cat si cu sistemele de operare Android, iOS sau Windows Phone.

BlackBerry Z10 este primul smartphone cu ecran complet tactil, un pariu al canadienilor pe piata de telefoane inteligente.



Dispozitivul incorporeaza un ecran de 4,2 inch cu o rezolutie de 1280x768px si 356 ppi (Pixeli-per-inch), fiind propulsat de un procesor dual-core de 1,5 GHz si o memorie de 2GB RAM, o configuratie suficienta pentru cerintele sistemului BB10, dupa cum sustin reprezentantii companiei, citati de portalul GSMArena.com.

BlackBerry s-a asigurat ca partea multimedia a aparatului sa aduca si o camera foto mai buna decat cele existente pe modelele mai vechi, modelul Z10 avand una de 8MP cu posibilitatea de a filma si in Full HD (1920x1080p).

Pe partea de conectivitate, BlackBerry Z10 vine cu suport 4GB LTE, Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0 si NFC.



Ceea ce BlackBerry isi propune sa aduca nou este in primul rand modalitatea de a scrie texte pe telefon, compania implementand un sistem foarte precis de scriere, diferit de cel existent pe echipamentele cu Android, iOS sau Windows Phone.

Mai multe detalii despre modelul BlackBerry Z10 puteti gasi aici.

BlackBerry Q10 - touchscreen si tastatura fizica, All-In-One


Pe langa modelul Z10, BlackBerry a prezentat si smartphone-ul Q10, un telefon care pastreaza traditia brandului de a produce telefoane pentru business cu taste fizice, dar care incorporeaza de aceasta data si un ecran capacitiv.



Noul smartphone pastreaza tastatura QWERTY, dar dispune si de un ecran cu touch de 3,1 inch tip AMOLED cu o rezolutie de 720x720px si o densitate de 330 ppi (pixeli-per-inch), ecran similar din punct de vedere tehnologic cu cel folosit pe modelele de varf ale Samsung.



BlackBerry Q10 are un procesor dual-core de 1,5 GHz, memorie de 2GB RAM, capacitate de stocare interna de 16GB – care poate fi extinsa pana la 64GB si urmeaza sa apara pe piata in primavara acestui an.

Mai multe detalii despre modelul BlackBerry Q10 puteti gasi aici.

Momentan nu se stie cat vor costa cele doua modele, mai multe surse sustinand ca pretul acestora va fi situat la circa 500 de euro.

Sursa foto: captura pocket-lint.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri