Ionut Budisteanu, elevul de 19 ani care a castigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume, vrea sa se inscrie la o facultate a unei universitati din Bucuresti si sa devina profesor universitar in Romania, desi a primit deja oferte sa se angajeze la diferite companii americane, a declarat tanarul intr-un cadru restrans de jurnalisti.
“Am vazut ca cei care au schimbat lumea au fost profesorii. Si sunt foarte decis sa studiez la o universitate din Bucuresti, dar nu m-am hotarat inca la ce facultate voi alege”, a explicat liceanul.

Deocamdata, acesta se pregateste pentru a da examenul de Bacalaureat, el fiind in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea.

Cu toate ca in final s-a hotarat sa studieze in Romania, Ionut Budisteanu a fost atras si de alte universitati din strainatate, printre acestea numarandu-se si Drexel University din Philadelphia, datorita colaborarii foarte stranse dintre institutia de invatamant si companii.

Urmatorul Facebook poate fi creat si din Romania

“Ultimul premiu pe care l-am obtinut (Gordon E. Moore la Intel ISEF 2013) mi-a dat de gandit. Mi-am dat seama ca urmatorul Facebook poate fi creat si din Romania”, a explicat Budisteanu.

El a castigat in urma cu aproape doua saptamani premiul cel mai mare al Intel ISEF 2013, una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume, cu un proiect care creeaza o masina low-cost, fara sofer si care are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere.

Pentru a dezvolta acest proiect, tanarul a lucrat sub indrumurarea profesorului Dan Milici, aproape un an, timp de 12-14 ore pe zi.

De asemenea, Ionut Budisteanu a declarat ca proiectul sau poata fi implementat la scara larga daca ideea este preluata de un producator auto care sa investeasca cateva milioane de euro in aceasta.

Pana acum, liceanul din Ramnicu Valcea a primit mai multe oferte de angajare de la diferite companii, printre care si producatorul american de masini electrice Tesla Motors.

Citeste si: Romanul care a castigat una dintre cele mai importante competitii pentru liceeni din lume: Muncesc 12-14 ore pe zi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri