Compania americana General Dynamics va realiza, pana in septembrie 2015, un studiu de fezabilitate pentru infiintarea unui centru de inovare in domeniul securitatii cibernetice, care va permite Romaniei sa previna preluarea infrastructurilor IT critice ale statului de catre potentiali atacatori.

Studiul va fi finantat dintr-un imprumut nerambursabil acordat de Agentia pentru Comert si Dezvoltare din Statelor Unite ale Americii (USTDA) Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT - RO), potrivit Mediafax.

"Anul trecut, Guvernul Romaniei a aprobat strategia nationala privind strategia nationala. Urmatoarea etapa a fost proiectul de lege care a fost transmis Parlamentului dupa ce a fost aprobat de Guvern. Urmeaza nivelul operativ. Acest centru de invovare vine si defineste care ar fi principalele domenii in care Romania trebuie sa-si pregateasca capabilitatile pentru a nu avea o situatie in care anumite infrastructuri critice sunt preluate de potentiali atacatori", a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intr-o conferinta de presa dedicata semnarii acordului de imprumut.La eveniment a fost prezent si directorul general al USTDA pentru Europa si Eurasia.

Cotovelea a aratat ca studiul va fi realizat de compania americana General Dynamics si va fi finalizat pana la 15 septembrie 2015. "Dupa finalizarea studiului, centrul de inovare ar putea deveni operational in termen de sase luni. Romania a fost in competitte cu toate tarile din Uniunea Europeana pentru infiintarea acestui centru, care va avea o importanta regionala", a mai spus ministrul.

Prezent la eveniment, directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu, a afirmat ca studiul de fezabilitate va stabili caracteristicile centrului de inovare, dotarile si numarul de experti care il vor deservi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri