Compania Siveco ar putea fi listata la Bursa din 2009, daca Intel Capital si Polish Enterprise Fund V, actionari ai societatii, nu isi vor vinde integral participatiile pana in 2008, conform actului constitutiv al Siveco.
Actionarii vor evalua posibilitatea demararii formalitatilor legale pentru pregatirea listarii la o Bursa de Valori a companiei. "Este vorba de o Bursa de Valori care desfasoara un volum consistent de tranzactii, iar procesul de selectare va fi influentat de evaluarile pe care actionarii le vor face in urmatoarea perioada pe piata bursiera", transmite un comunicat al companiei.

"Intr-adevar, listarea la Bursa este un deziderat pentru Siveco Romania in urmatorii ani. Aceasta decizie, fiind una foarte importanta pentru companie, se va lua numai atunci cand vom fi pregatiti pentru acest pas", a mai precizat compania.

Conform actului constitutiv al societatii, cei doi actionari, Intel Capital si Polish Enterprise Fund V, pot decide vanzarea actiunilor detinute la companie, dupa 36 de luni de la executarea actului constitutiv. Daca Intel Capital si PEF V decid vanzarea participatiilor, ceilalti actionari vor avea dreptul sa se alature operatiunii si se vor obliga sa vanda daca cei doi investitori vor inainta o solicitare in acest an.

Daca unul sau mai multi din ceilalti sase actionari primesc oferte de achizitionare de la o terta parte si o accepta, Intel Capital si/sau PEF V vor avea dreptul sa se alature procesului de vanzare.

De la casa romaneasca de software, la lider european

Compania estimeaza ca in urmatorii cinci ani sa evolueze de la statutul de cea mai importanta casa romaneasca de software la cel de integrator software regional, iar in zece ani Siveco intentioneaza sa devina lider la nivel european.

"Pentru a atinge aceste obiective se are in vedere un ritm de crestere a cifrei de afaceri si a profitului superior pietei. Se va pastra proportia de 50% export, 50% activitate pe piata interna. De asemenea, se vor intensifica investitiile in cercetare si dezvoltare urmarindu-se lansarea de noi produse cu potential mare de valorificare comerciala", se arata in comunicatul companiei.

In plus, Siveco intentioneaza sa imbunatateasca procesele organizationale, precum si managementul resurselor umane. De asemenea, societatea isi propune sa devina un partener strategic pentru companii precum Intel, HP, IBM, Oracle, Bull sau Microsoft, cu care este partenera in prezent. Anul acesta managementul companiei a propus o crestere a cifrei de afaceri de 20%, la peste 45 milioane de dolari.

In 2005, societatea a raportat o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari, din care 66% provine de la clienti interni, iar diferenta de la companii externe. In portofoliul de clienti, segmentul privat detine o pondere de 60% din total. Capitalul social al companiei de software este de 120.000 de lei, impartit in 187.290 de actiuni cu o valoare nominala de 0,64 lei/titlu.
Infiintata in anul 1992, Siveco este una dintre cele mai importante companii autohtone de software. Principalii actionari ai sai sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,2%, PEF V cu 22,5%, Intel Capital cu 10% din actiuni, Irina Socol - 10,976%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,74%, Florian Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,136% si Aurora Crusti - 0,136% din actiunile emise de companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri