Vonino, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata tabletelor si smartphone-urilor din Romania, a vandut in 2014 un numar record 150.000 de tablete in tara, ceea ce a ajutat compania sa ajunga pe piata locala la o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro.

Vonino a ajuns la o cota de piata de 14-15% in zona de tablete, crescand cu aproximativ 10% fata de anul 2013. Cea mai populara gama pe care romanii au ales-o a fost cea a tabletelor Onyx de 7 inci si care dispune de conectivitate 3G: Vonino Onyx Z si Vonino Onyx QS. A fost urmata de modele de 8 inci din gama Sirius, dotate cu conectivitate 3G, si de gama entry-level Otis cu WiFi: Vonino Otis S, Otis HD si Otis QS.

„Daca in 2014 ne-am concentrat pe o crestere foarte buna in zona de tablete, desi am lansat si cateva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 tintim o dezvoltare pe toata gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale pastrarea pozitiei pe piata de tablete si cresterea agresiva pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragos Vasile (foto), director executiv al Vonino. „Vom realiza aceste teluri prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de pret, in prima jumatate a anului, pentru care suntem increzatori ca vor avea priza la public. De asemenea, vom aduce in Romania tablete si telefoane compatibile 4G/LTE“, a completat Dragos Vasile.

Cea mai mare parte a succesului, asigurata de operatorii telecom

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Dragos Vasile sustinea ca o buna parte a succesului pe piata a fost generat de parteneriatele cu operatorii telecom Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS.

Principalii concurenti ai companiei pe piata locala sunt Prestigio, E-Boda, Evolio, Allview, dar si Samsung, LG sau Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri