Bogdan Tudor, fondator al Class IT, este unul dintre cei mai longevivi manageri din industria de outsourcing IT din Romania, lansand compania inca din 2001. "Supravietuirea a fost cuvantul cheie, la inceput! Companiile se inchid in primii 1-2 ani de functionare. Era o perioada foarte interesanta, romantata chiar...", spune el, zambind, in cadrul emisiunii Iesit din Tipar.

Compania a inceput evolutia in suport IT in 2005, intrand pe o nisa. Din 2005 pana in 2008, inainte de criza, au evoluat aproape de la zero, la 35 de angajati, in prezent avand peste 120.

"Era un moment in care mergeam inertial, credeam ca totul se poate! E, am realizat ca nu este chiar asa. Era mirajul acela ca totul creste, totul este roz, nu ai nevoie de multe lucruri. In 2009, lucrurile s-au decantat foarte mult", povesteste el. S-a facut, practic, diferenta intre companiile care chiar ofereau valoare si cele "de carton".

Class IT a reusit sa aduca din SUA unul dintre cei mai mari retaileri din lume, cu o cifra de afaceri de 180 de miliarde de dolari. Compania romaneasca ofera suport clientilor companiei.

Recent, IT Class IT Outsourcing s-a unit cu Class IT Hardware, o alta companie lansata de antreprenorul roman tot la inceputul anilor 2000, sub brandul Startech Team, mutare care vizeaza extinderea pe piata integratorilor de servicii IT. Startech Team estimeaza o crestere de 36% a cifrei de afaceri anul viitor, la 6 milioane de euro, si isi va extinde echipa cu 50 de specialisti IT, de la 150 de angajati in prezent.

Afla din interviul video ce strategii de extindere are compania, cati clienti vin din Romania si cat din international, dar si ce doreste antreprenorul cu experienta de 15 ani in industrie de la urmatoarea clasa politica - indiferent de culoarea ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri