Directorul general al companiei Cosmote Romania, Nikolaos Tsolas, a anuntat ca din investitia totala bugetata initial de 450 milioane de euro s-a cheltuit deja aproape jumatate, iar procesul investitional va continua si in anii urmatori. Acesta a adaugat ca investitiile in dezvoltarea retelei vor fi amortizate in zece ani.

Cosmote Romania a investit peste 220 milioane euro si a reusit sa-si extinda acoperirea retelei la aproape 92% din populatie si 76% din teritoriu, a declarat directorul de dezvoltare a retelei companiei, Lampros Iskos.

In momentul de fata, Cosmote acopera aproape 20 de milioane de romani, dintre care 8,9 milioane sunt clienti noi ca urmare a dezvoltarii retelei din ultimul an.

Compania va continua sa investeasca in extinderea retelei GSM pentru a ajunge la un coeficient de acoperire a populatiei peste 95% si la mai mult de 82% acoperire teritoriala la sfarsitul acestui an, a adaugat Iskos.

Numarul clientilor creste in medie cu 15.000 pe zi, considera Iskos. Obiectivul strategic al companiei este de a atinge 98% acoperire a populatiei si 85% acoperire teritoriala.

"Cosmote Romania pune un accent deosebit pe optimizarea retelei sale. Compania realizeaza investitii semnificative pentru a imbunatati capacitatea retelei si a extinde acoperirea in intreaga tara, intentionand sa depaseasca gradul de acoperire al celorlalti operatori in cursul anului viitor", a declarat Nikolaos Tsolas, directorul general al companiei.

Incepand cu anul viitor, planurile de dezvoltare a retelei includ si acoperirea statiilor si tunelelor de metrou din Bucuresti.

Insuficienta acoperire geografica a Cosmote a facut diferenta intre locul 2 si locul 3 la acordarea ultimelor doua licente 3G de catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Criteriul acoperirii geografice si a populatiei, cel mai important, a avut o pondere de 55% in evaluarea operatorilor castigatori ai licentelor 3G. Cosmote a obtinut doar 22,47 puncte din 55 posibile fata de Telemobil (Zapp Mobile), clasat pe locul 2, cu 43,51 puncte.

Piata de telefonie mobila din Romania este controlata de operatorii Orange Romania si Vodafone Romania, cu o cota de piata cumulata de circa 90%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri