Vodafone si-a dezvaluit planul de a deveni prima companie de telecomunicatii mobile care isi va standardiza programele informatice pentru dispozitivele oferite, dupa ce a incheiat o intelegere cu Microsoft si a anuntat ca va lucra cu doar doi alti furnizori de software.
Vodafone a anuntat ca intentioneaza sa reduca la trei numarul sistemelor de operare in cadrul carora va dezvolta aplicatii, pentru urmatorii cinci ani, pastrand doar Microsoft Windows Mobile, Symbian/S60 si Linux, infrmeaza NewsIn. Din cauza gradului mic de standardizare al programelor informatice pentru telefoanele mobile, aplicatiile precum cele pentru e-mail, mesageria instanta sau redarea de muzica trebuie sa fie scrise intr-o serie de limbaje software diferite, care sa le permita sa funtioneze pe dispozitive diferite.

Adaptarea acestor programe este astfel, costisitoare si anevoioasa pentru operatorii retelelor de telefonie mobila. Vicepresedintele Microsoft Mobile si Embedded Devices, Pieter Knook, a declarat, pentru Reuters, ca o serie de alte companii planuiesc aceeasi reducere a programelor folosite. "Vodafone este primul grup care se indreapta in aceasta directie, insa exista o serie de alte companii care vor face acelasi lucru si vom vorbi si despre acestea la momentul potrivit", a declarat Knook.

Vodafone nu a dat detalii legate de partea financiara a acestui proces, insa reprezentantii companiei au declarat ca spera ca masura sa accelereze dezvoltarea unor noi aplicatii si sa conduca la convergente intre telefoanele mobile si computere. "Prin concentrarea pe aceste trei platforme terminale principale, Vodafone spera sa obtina beneficii de pe urma reducerii costurilor de dezvoltare a dispozitivelor sau din lansarea mai rapida si mai ieftina a unor noi servicii", a declarat directorul tehnic al Vodafone, Jens Schulte-Bockum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri