Google Inc. a anuntat definitivarea tranzactia in urma careia a intrat in posesia YouTube, la aproximativ o luna de la incheierea intelegerii intre cele doua companii. Cu aceasta ocazie, Google a confirmat temerile analistilor care considera ca achizitia YouTube prezinta un grad ridicat de risc pentru liderul cautatilor pe Internet.

Oficialii Google au recunoscut ca se tem in privinta intentarii unui val de procese privind incalcarea drepturilor de autor de catre YouTube, multe din clipurile incarcate si vizionate pe site aflandu-se sub incidenta legilor drepturilor de autor.

In acest sens, Google a pregatit deja suma de 200 de milioane de dolari (aproximativ 12% din valoarea tranzactiei) pentru eventuale despagubiri. In plus, oficialii companiei au precizat ca in acest moment se poarta negocieri cu toti marii furnizori de continut video pentru incheierea unor intelegeri care sa permita preluarea fisierelor video pe YouTube.

Google se afla in negocieri CBS, NBC, News Corp si Time Warner, alte grupuri media urmand a fi contacte in perioada urmatoare de catre gigantul american. Unele din productiile grupurilor media se afla deja incarcate pe YouTube si Google incearca sa evite cererile de stergere a acestora.

Pana in acest moment doar casele de muzica Sony BMG, Warner Music si Universal Music au acceptat oferta Google, urmand sa permita incarcarea pe YouTube a productiilor proprii in schimbul unei cote din veniturile obtinute din publicitate.

YouTube a fost obligata sa retraga in Marea Britanie zeci de mii de clipuri care prezentau rezumate ale meciurilor locale de fotbal, aceeasi situatie fiind intalnita si in Japonia unde peste 30.000 de videoclipuri muzicale au fost retrase din cauza faptului ca YouTube nu detine drepturile de autor asupra acestor productii.

Grupul TV american Comedy Central, care produce The Daily Show carui gazda este Jon Stewar sau South Park a somat de asemenea YouTube sa retraga de pe site toate productiile apartinand grupului TV, care ofera la randul sau aceste fisiere video pe propriul site.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri