Vanzarile mondiale de calculatoare personale (PC) au crescut cu 11,8% in 2004, pana la 189 de milioane de unitati, in urma cererii solide de echipamente portabile, potrivit ultimului raport Gartner.

Scaderea preturilor, cresterea performantelor si dezvoltarea retelei wireless de acces la Internet au accelerat ritmul de crestere a vanzarilor de PC-uri, spune raportul.

Cel mai mare producator este Dell, care detine o cota 16,4% din piata mondiala. Hewlett-Packard ocupa locul doi, avand o cota de 14,6%. International Business Machines (IBM) a ramas pe locul al treilea, cota sa de piata scazand de la 16,3% in 2003 la 5,5% in 2004. Recent, divizia de PC-uri IBM a fost preluata de compania chineza Lenovo Group.

In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, vanzarile de PC-uri au crescut cu 14%, ajungand la 61,8 milioane de unitati. In SUA, vanzarile de PC-uri au urcat cu 8,3%, ajungand la 62,2 milioane de unitati. In zona Asia-Pacific, vanzarile de calculatoare personale au urcat cu 13,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri