Grupul de software Microsoft Corp se asteapta ca pirateria, care cauzeaza companiei pierderi de miliarde de dolari anual, sa se reduca odata cu lansarea pe piata a noului sistem de operare Windows Vista si a suitei Office 2007,a declarat directorul executiv al firmei, Steve Ballmer, conform Reuters citat de NewsIn.
Microsoft a lansat in cursul zilei de joi versiunea Windows Vista pentru companii, aceasta lansare reprezentand prima imbunatatirea majora a seriei de sisteme de operare Windows in ultimii cinci ani, care este prezenta pe cel putin 90% din calculatoarele din lume.

Intr-un interviu, Ballmer a precizat ca peste 20% din sistemele Windows folosite momentan in lume sunt piratate si Microsoft incearca sa reduca aceasta cifra cu ajutorul unui nou sistem de autentificare al Windows Vista si Office 2007.

In cursul ultimului trimestru, divizia de software a Microsoft, in cadrul careia cea mai mare importanta o are sub-diviziunea ce se ocupa de dezvoltarea sistemmului de operare Windows, a inregistrat vanzari ce au generat venituri de 3,3 miliarde de dolari din totalul de 10,8 miliarde de dolari obtinute de companie.

"Incercam sa ajutam persoanele care doresc sa detina versiuni licentiate ale sistemului de operare, dar nu reusesc acest lucru din diverse motive", a precizat acesta, refuzand insa sa precizeze cu cat estimeaza ca se va reduce rata pirateriei.

Daca Microsoft va reusi sa limiteze pirateria cel mai mare producator mondial de software ar putea inregistra o majorare substantiala a veniturilor provenite din vanzari.

Reducerea pirateriei are si o componenta culturala in anumite locuri precum China, unde pirateria aplicatiilor este un fenomen estrem de raspandit.

Intrebat despre promisiunea presedintelui Chinei, Hu Jintao, facuta cu ocazia unei vizite in Seattle din luna aprilie, de a lua masuri pentru stoparea pirateriei, Ballmer a precizat ca "progrese exista dar mai sunt multe de facut".

Inainte de vizita presedintelui chinez in SUA, guvernul chinez a emis un decret prin care toate calculatoarele personale vor trebui sa aiba instalate un sistem de operare inainte de introducerea acestora pe piata. Trei mari producatori de calculatoare au semnat deja acorduri cu Microsoft privind acordarea de licente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri