Microsoft anticipeaza ca segmentul comunicatiilor telefonice prin intermediul Internetului va cunoaste o dezvoltare exploziva in urmatorii ani, unul din obiectivele companiei fiind repetarea succesului inregistrat cu Windows si pe acest segment
Microsoft Corp. anticipeaza ca va castiga in viitor miliarde de dolari din comunicatiile VoIP, care se vor baza pe software-ul propriu. Presedintele divieziei de business din cadrul Microsoft, Jeff Raikes, a declarat ca telefonia prin intermediul Internetului va evolua spectaculor in urmatorii trei ani, sistemele software ale Microsoft urmand sa schimbe acest segment in acelasi mod in care sistemul de operare Windows a schimbat industria calculatoarelor.

O sa vedeti cum istoria se va repeta, a declarat Jeff Raikes, citat de Wahington Post. Strategia pe care Microsoft o va aborda pe segmentul VoIP va fi diferita de cea adoptata de rivalul Cisco Systems Inc. Daca Cisco vinde sisteme integrate de comunicatii VoIP (si echipamente de retea si software), Microsoft planuiasca sa mizeze pe modele de comunicatii care sa aiba la baza software-ul propriu.

Potrivit oficialului Microsoft, piata de comunicatii VoIP va creste la o valoare de 35 40 miliarde de dolari, compania americana tintind deja o felie cat mai mare din aceasta suma. Jeff Raikes se bazeaza pe faptul ca tot mai multe companii adopta comunicatiile VoIP pentru a isi reduce costurile. Potrivit unui studiu Yankee Group, aproximativ 82% din companiile americane folosesc comunicatiile de tip VoIP undeva in interiorul organizatiei in timp ce doar opt procente au integrat complet aceasta tehnologie.

Costurile mari ale implementarii unui sistem VoIP reprezinta principalul motiv pentru care multe companii nu adopta integral acest sistem, dar Jeff Raikes spune ca pretul unui sistem complet VoIP va scadea la jumatate pana in 2010.

Pachetul Microsoft Office se va afla la baza sistemul VoIP al gigantului american, numarul mare de companii care utilizeaza software-ul Microsoft reprezentand un avantaj net. Microsoft estimeaza ca aproximativ 100 de milioane de persoane vor comunica prin intermediul sistemul propriu, de doua ori mai mult comparativ cu numarul celor care utilizeaza sistemele VoIP in mediul de afaceri in acest moment.

Microsoft se bazeaza pe faptul ca seviciile de mesagerie, sai mail-ul reprezinta doua tipuri de comunicare in cadrul unei companii care costa si mai mult si prezinta si un dezavantaj din cauza timpului irosit comparativ cu sistemele VoIP.

Noul Office 2007 include o aplicatie prin care un utilizator poate observa daca un coleg, al carui nume apare in interiorul unui document scris sau in corpul unui mail, este online. De fiecare data cand respectivul coleg va fi online, langa numele sau scris in text sau in mail va aparea o iconita prin care poate fi contactat prin sistemul VoIP, economisind astfel resurse pretioase.

Oficialii Microsoft au mai afirmat ca intentioneaza sa inceapa testarea noului sistem Office Communications la sfarsitul acestei luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri