Nivelul cumpararturilor prin internet creste cu 15-30% in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, iar numarul tranzactiilor lunare cu plata prin card poate ajunge la 14.500, estimeaza compania Gecad e-Payment.

"Cumparaturile online cresc cu siguranta in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste. Bazandu-ne pe evolutia de pana acum a pietei consideram ca aceasta crestere se va situa intre 15 si 30% fata de media unei luni obisnuite", a declarat specialistul in PR al Gecad ePayment International, Sorana Kunst.

Promotiile anuntate de magazinele online si segmentul turistic de cazare si transport sunt cele mai solicitate servicii in comertul electronic. "Alte categorii de produse in lista celor care presupunem ca vor fi in topul preferintelor cumparaturilor de Paste sunt electrocasnicele si electronicele, in special telefoanele", a spus Sorana Kunst. Segmentul alimentatie publica se va face in continuare din supermarket sau hipermarket, deoarece nu este inca suficient de dezvoltat in mediul online pentru a fi considerat o alternativa la cozile din magazine, este de parere reprezentantul Gecad e-Payment.

Gecad ePayment a avut o cota de piata de 86% in ultimul trimestru din 2006, nivel exprimat dupa raportarea volumului tranzactionat prin solutia ePayment la volumul total al platilor online prin card procesate in Romania in sistem 3-D Secure.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri