RTC Holding, in colaborare cu Microsoft si AMD, vor lansa pe piata romaneasca un minicomputer de 150 de euro, denumit UVPC (ultra value PC), care se adreseaza atat tinerilor, carora le ofera programe educationale, dar si marilor companii, au anuntat reprezentantii celor trei companii.
Prin intermediul UVPC, elevii vor avea posibilitatea de a rezolva inclusiv temele la matematica. "Softul are posibilitatea nu doar de a rezolva problemele, dar ofera copiilor si modul in care s-au rezolvat acestea. Cred ca oricare dintre noi si-ar fi dorit sa aiba un asemenea ajutior, la timpul respectiv", a spus Octavian Radu, presedinte RTC Holding.

UVPC poate fi conectat la orice tip de monitor, inclusiv la televizor si este conceput in asa fel incat sa poata permite utilizatorilor accesul la internet. Acest dispozitiv are capacitatea de a oferi solutii inclusiv in zona de online-banking, in sensul unei conexiuni directe intre client si banca, pentru efectuarea de operatiuni bancare de la distanta.

UVPC urmeaza sa fie comercializat incepand cu jumatatea lunii iunie, iar pretul sau va fi de aproximativ 350 euro, in care sunt incluse un soft preinstalat de catre Microsoft si mai multe programe educationale. Produsul poate fi achizitionat si fara softul Microsoft, varianta in care pretul sau ar ajunge la jumatate.

"Un scop fundamental al initiativei AMD este de a asigura accesul tehnologiei in salile de studiu la modul atat de obisnuit pe cat sunt creionul si hartia pentru studentii din Romania si din lume", a declarat, citat de NewsIn, vicepresedintele AMD pe Rusia, CIS, Turcia si Europa de Est, Pierre Brunswick.

UVPC are procesor AMD Geode de 500 Mhz, memorie de 256 RAM (upgrade pana la 1 giga), hard disk de 40 giga si accelerator grafic incorporat. Un alt avantaj al UVPC este consumul, de 15 ori mai mic decat cel al unui calculator obisnuit.

UVPC poate rula atat aplicatii destinate mediului educational precum Ecarta, suita Express Visual C#, Visual Basic, Web Developer, SQL, precum si aplicatii de productivitate din sistemul Office 2007. "in prezent, dispozitivul ruleaza cu programul Windows XP, insa se afla in lucru varianta de operare pentru Windows Vista, care va aparea, cel mai probabil, la inceputul anului viitor", a declarat Marilena Ionascu, Microsoft OEM business manager.

In prezent, UVPC se produce in doua locatii din Taiwan, insa reprezentantii celor trei companii sustin ca, in cazul in care produsul va avea succes pe piata romaneasca, atunci intentioneaza sa il produca si in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri